Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Петима от водещите ни състезатели по мотоциклетизъм подписаха договори с чужди отбори

Петима от водещите ни състезатели по мотоциклетизъм подписаха договори с чужди отбори
Фото: БФМ

Петима от водещите български състезатели подписаха договори с чуждестранни отбори и ще продължат професионалните си кариери в различни дисциплини на световните и европейски надпревари по мотоциклетизъм.

Петър Петров, Майкъл Иванов, Стоян Рашков, Иван Петров и Мартин Чой придобиха чуждестранни лицензи и няма да бъдат засегнати от кризата в родния мотоциклетизъм. 

За Петър Петров сезон 2015 година ще започне на 2 ноември 2014 след предстоящото подписване на неговия професионален договор за участие в световния шампионат по мотокрос в клас МХ2, съобщи неговият мениджър Боян Станчев. Пилотът от Севлиево ще кара за Hitachi REVO KTM UK и за първи път ще управлява с мотоциклет КТМ SX250F във всичките 18 кръга на световния шампионат. Съотборници на Петров ще бъдат Шон Симпсън (МХGP) и Бен Уотсън (МХ2), а собственик на отбора, основан през 2006-а, е Роджър Маггии.

По стъпките на Петров през 2015 година тръгва троянецът Майкъл Иванов, който през 2014 година успешно започна да изгражда своя авторитет на европейската сцена в клас ЕМХ125. През 2015 Майкъл вече ще се състезава в Световния шампионат в клас МХ2 за италианския отбор Husqvarna MX Racing под ръководството на мениджъра на отбора Иларио Ричи, съответно с машина "Хускварна" 250сс.

За първи път в историята ни ще имаме и пилот, който да участва в американските суперкрос и мотокрос шампионати с визитката на про-състезател. Това ще бъде Стоян Рашков, който в предстоящия сезон ще участва за един от топ отборите в САЩ - Toyota/Yamaha/JGRMX Team.

 Иван Петров ще продължи своята борба в Европейския шампионат по мотокрос към италианския отбор Marchetti RacingTeam в клас EMX125. Петров има право още една година да се състезава в шампионата на Стария континент, където участниците са възрастово ограничени до 17-годишна възраст, която младият пилот от Монтана навършва през февруари 2015 година.

Представителят ни в пистовия шампионат ще е Мартин Чой. 24-кратният ни национален първенец ще бяга под немски флаг в световния ендурас шампионат с BMW.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!