На финала

Спортното предаване „На финала“ се излъчва от понеделник до петък след новините по „Хоризонт“ в 19:05 и продължава до 20:00 часа.

В него спортните редактори разработват най-важните и най-интересните теми от деня, както и преки репортажи от състезания в момента. 

Предвид формата и заложените идеи при създаването му, се акцентира върху кратките модули и музика. 

Публикации

Пирин Ултра

500 души участваха в тазгодишното издание на "Пирин Ултра"

10 от най-добрите състезатели по скайрънинг в света участваха в тазгодишното издание на "Пирин Ултра".  И докато камерите и жуналистическите диктофони традиционно са насочени към победителите във всяко едно състезание, някъде наоколо винаги ликуват..

публикувано на 26.09.22 в 16:17
По трасето

"Търново Ултра" стартира на 4 юли в сърцето на старопрестолния град

В началото на юли Велико Търново ще бъде домакин на петото издание на маратона „Търново Ултра“. Организаторите от спортен клуб „Браун Тим“, член на Българската федерация по ориентиране, са подготвили четири дистанции за маратонците в трейл бягането..

публикувано на 18.06.20 в 14:12
Симеон Павлов (в средата)

Българският отбор по фрирайд открива сезона

След броени дни започва сезонът за младия отбор на България във фрирайда. Млад, защото беше сформиран едва преди 2 години. Първото участие тази зима е в  събота, когато Симона Камберова ще представи страната ни в състезание от висок ранг - 3 звезди,..

публикувано на 18.12.19 в 11:30
Организатори и част от наградените

Наградите на бегаческото общество бяха раздадени за седма поредна година

За седма поредна година бяха раздадени Годишните награди на бегаческото общество. В началото - събитие, организирано на шега от няколко любители, днес връчването на отличията вече е традиция и е чакано с интерес от бягащите хора в България...

публикувано на 09.12.19 в 17:15
Алексей Жалов

Алексей Жалов: Пещерното дело в България отново е във възход

В Банско, където се провежда традиционният фестивал за планинарско и екстремно кино "Банско филм фест", предстои да бъдат отбелязани 90 години организирано пещерно дело в България. В интервю за предаването „На финала“ по „Хоризонт“ пещернякът..

публикувано на 21.11.19 в 14:08
Владимир Павлов

Сноубордистът Владимир Павлов се насочва към екстремни спускания от по-ниски върхове

Времето беше нетипично за сезона и дори шерпите не можеха да се ориентират, разказа Владимир Павлов на среща с медиите. На 26 септември той изкачи осемхилядника Манаслу в Хималаите и се спусна със сноуборда си от там. Така стана първият българин,..

публикувано на 10.10.19 в 13:23

100 филма от 35 държави ще бъдат прожектирани безплатно на Банско филм фест

5 дни приключения, адреналин и пътешествия от дълбините до висините предстоят от 20 до 24 ноември в Банско, където ще се проведе традиционният фестивал на планинарското и екстремното кино Банско филм фест.  Както всяка година, така и сега в..

публикувано на 10.10.19 в 11:39
Стартът на Кирил Николов в Драгалевци.

Кирил Николов-Дизела започна опита за рекорд по Е4 (видео)

Точно в 12 часа от площада в столичния квартал Драгалевци Кирил Николов-Дизела стартира опита си за рекорд по международния пешеходен маршрут Е4. Финалът трябва да бъде на Гоцев връх в планината Славянка. Дизела ще се опита да измине..

обновено на 01.08.19 в 13:04

Стефан Атанасов преди мача с ЦСКА: Шансовете на „Етър“ за влизане в шестицата са реални

Великотърновският „Етър“ приема ЦСКА тази събота от 17,30 часа на стадион „Ивайло“. „Няма какво да губим от този мач, теоретичните шансове за влизане в шестицата на най-добрите са напълно реални“, заяви на пресконференция днес..

публикувано на 05.03.19 в 19:40

Почетоха с ръкопляскания паметта на Трифон Иванов във Велико Търново

Днес се навършиха 3 години от смъртта на легендарния „железен“ защитник на „Етър“ и България Трифон Иванов. Бивши съотборници и фенове на Трифон Иванов се събраха на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, за почетат паметта му. Легендарният Трифон..

обновено на 13.02.19 в 18:46