Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Диригентът на Сара Брайтман Пол Бейтман – „Сара е приказна“

Фото: paul-bateman.com
Пол Бейтман е диригентът, с когото Сара Брайтман пътува и записва вече 20 години. Негов е аранжиментът на Time to say good-bye. Тогава го направих почти без пари - беше коментарът му - съвсем по британски.

Дребен, пъргав, с чувство за хумор и впечатляваща биография, той изпи първото си кафе в София в сутрешния блок на Радио София - непосредствено преди репетицията си с радиооркестъра. С него бяха и Тим Уолбъртън – концертмайсторът, който винаги пътува за концертите на Сара Брайтман – независимо с кой оркестър ще пее тя и в коя държава.

Чуйте интервюто на Лили Големинова с Пол Бейтман и Тим Уолбъртън - ще разберете повече за личността на Сара Брайтман, за програмата тази вечер, за "мистериозния" партньор на сцената, чието име вече е ясно. Той е от турско-швейцарски произход и сега в Истанбул (оттам идва Сара Брайтман със своя екип) Сара го обяви като турски певец – със смях допълни Пол Бейтман.

Самият той е работил с имена от ранга на Хосе Карерас, Джеси Норман, Барбара Хендрикс, Брайън Терфел, както и с Пол Макартни и редица поп и рок изпълнители. Започнал е кариерата си като пианист, което много му помага и до днес. Дирижирал е Мюнхенската филхармония, Виенските симфоници, Руската национална филхармония, чест гост е в Япония. От 2000-та година дирижира концертите при връчването на Нобеловите награди с Радиооркестъра на Осло.

Превод в ефир: Росица Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!