Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Венцислав Николов: Благой Найденов стана професионалист без наше знание

Световният и олимпийски шампион при младежите Благой Найденов вече не е член на националния ни отбор по бокс и е прекратил аматьорската си кариера. Преди броени дни младата ни надежда е подписал професионален договор с ирландския мениджър Гари Хайд без знанието на федерацията, обави координаторът на босковата федерация Венцислав Николов.

Ако искаме да съхраним талантите си, а да не ги губим като Благой Найденов, трябва да им осигурим средства, заяви главният треньор на националните отбори по бокс Михаил Таков. Той обясни, че за световния ни и олимпийски шампион при младежите Найденов не била предвидена никаква премия, а за световната си титла при девойките от "Албена 2013" Венелина Поптолева взела 300 лв. 

Желанието на боксовата федерация е в спортните училища да бъдат приемани от пети клас състезатели в техния спорт.

Тъй като от 2017 г. ще се сменят възрастовите групи в бокса, като горните граници ще се смъкнат, затова ще трябва да започнем работа със състезателите от по-ранна възраст. Както в спортните училища се извършва прием за гимнастика от трети клас, така и ние искаме това да става по-рано за бокса, обясни Таков.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!