Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Осем селища в района на Белоградчик още са без ток

Фото: Светослав Цветанов

Все още е в сила бедственото положение в Белоградчик, засегнат от леденото бедствие. Осем населени места в региона остават без ток, който се очаква да бъде пуснат до полунощ.

Ситуацията с възстановяването на 110-киловолтовия далекопровод е изключително сложна. Това стана ясно след заседание на кризисния щаб, което бе ръководено от генерал Николай Николов, директор на генерална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Колегите от ЧЕЗ - имам тяхните уверения, че днес до 12 часа електрозахранването в последните осем села ще бъде възстановено. Изключително сложна е ситуацията с възстановяването на 110-киловолтовия далекопровод. Допълнително ще бъде изпратена помощ от Монтана - подемна техника, която да помогне по изправянето на стълба. Утре до 12 часа далекопроводът ще бъде възстановен и ще започнат пробите.

В района на Белоградчик има мъгла. Изправянето на стълба на далекопровода ще се извърши с наземна техника. Работи се по изграждането на нови електропроводи, каза Георги Иванов, заместник-ръководител Направление в ЧЕЗ.

Работим по изграждането на нови електропроводи, за да захраним тези осем села. Старите не успяхме, тъй като вчера паднаха нови стълбове в труднодостъпни местности и взехме решение да изградим електропроводи. Сигурен съм, че до 12 часа ще бъдат захранени тези села, обясни Иванов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!