Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Как кафето преобрази фоайето на зала "България"

"Има и такива дни" - така се нарича изложбата на Орлин Атанасов, в която кафето "играе" главната роля. Творбите са подредени в Мраморното фоайе на зала "България.

Експозицията е интересна и различна по куп причини - от една страна, поради уникалното съчетание на кафеените зърна с "какви ли не красоти" събирани по родните плажове, красоти, които морето е "преобразило" и сякаш подготвило за нов живот; изключително многообразна тематика - от "портрет" на папата, през "Кафето на рибаря", "Кафето на шивача" и "Хипербола" до... където ви отведе въображението. Макар и малки като формат, творбите дават много поле за мечти.

Можете да ги разгледате през антракта, ако сте на концерт, но можете да отидете и между 9:00 и 18:00 часа всеки ден до 24-ти декември, да влезете през задния вход на зала "България", да обясните, че сте за изложбата и даже да помолите да ви запалят осветлението.

А самият Орлин Атанасов е много интересен - и като биография, и като изказ. Завършил е специалност "Илюстрация" в Художествената академия, но името му може да се види не само върху книги, но и върху дискове, а догодина ще се "захване" и с опера. Негово е оформлението и на последното издание на енциклопедията на БАН.

Чуйте какво разказа Орлин Атанасов за своята "кафе-изложба" в най-подходящото за случая предаване - "Радиокафе". Ще разберете защо е избрал именно кафето, защо вече не прави картини от паста и защо и в какво нашето Черно море е по-хубаво от другите морета и океани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!