Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Приключи реконструкцията на централен площад "Тройката" в Бургас

След година и месец мащабен ремонт приключи реконструкцията на централен площад "Тройката" в Бургас. 7 млн. лева е инвестицията в нови плочки, ново осветление, малки плоскости за фонтани, каменни пейки и подземна улица.

Ремонтните дейности на площада бяха забавени и е реализирана периферия, която не се вписва в старата градска архитектура. Водещите проектанти на новия площад Людмила Кьосева и Росица Златанова зададоха въпроса кой и как е одобрил изграждането на сградите в периферията на площада:

Площадът не е завършен, да не говорим, че строителството се забави поради наличието на две огромни сгради, които пречеха, за да се завършат тротоарите и настилките около тях. На Общината може да се зададе въпроса как се оформя една архитектурна рамка на площад, как се съгласуват проекти и т.н. Архитектурната рамка на площада е унищожена, каза Кьосева.

Общинският съветник от БСП Евгений Мосинов:

Притеснява ме това, което притеснява и повечето бургазлии – лошото качество. Аз ще направя питане към кмета дали той и хората, работещи по проекта, са доволни от крайния резултат, какви са причините за някои криво поставени орнаменти, наложени ли са санкции на изпълнителя, дали не се касае за грешки в първоначалния проект? Много от нашите съграждани дискутират осветлението на площада, смесването на различни стилове в цялостното оформление на площада. 

Общинският съветник от ГЕРБ арх. Димитър Георгиев:

Това е една придобивка за града, за която би трябвало всеки един бургазлия да се радва. Това се вижда и от хората, които непрекъснато посещават и минават покрай пространството. След като гражданите го възприемат като нещо хубаво, всеки един бургазлия трябва да се гордее с придобивката на града. Наистина има много интересни и нови неща като шадравани и една сцена за млади хора, която нощно време е ефектно осветена, но само бъдещето може да покаже дали тези неща реагират на днешните условия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!