Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Слънчев джаз+ чуйте:

Дълголетника-перкусионист Кандидо Камеро, японски Шербурски чадъри, италиански изпълнители + звуци от ледено-стъклени инструменти от Норвегия

Ледено-стъклените инструменти на норвежците Терйе Исунгсет и Арве Хенриксен са впечатляващи и като визия, и като звук
На 18 януари Слънчев джаз+ продължи с афро-кубински джаз, както в оригинал с почти столетния перкусионист Кандидо Камеро, така и в японска версия с тропическия Нетай бигбенд на Карлос Канно.
Още японско присъствие с вокалистката Лиса Оно, която се обръща към френската филмова класика с версията си на Шербурските чадъри. Френска тема, позната ни и от Луи Армстронг - C'est si bon този път е с италианска изпълнителка: Валерия Сатамини. И в продължение от миналия път, още италианци с кабовердиански мелодии: Джино Паоли, Орнела Ванони и Паоло Фрезу.

В самото начало един от последните сайдмени на Чет Бейкър в европейския му период - италианският басист Рикардо дел Фра с новия си албум  Моят Чет, моята песен.
Финалът е странен: преди топлотата на уда на тунизиеца Ануар Браем, ледено-стъклените инструменти на норвежците Терйе Исунгсет и Арве Хенриксен - видео от техни "ледени" концерти във видео-версията на Джаз+ в Радио Бинар.

Нощта е млада!

Чуйте предаването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!