Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Слънчев джаз плюс

Най-старото джаз-предаване в софийския ефир: Слънчев джаз+. От 1 април 1992 в ефира на БНР (кръстник: Чик Кърия). От 15 октомври 1995 в РФИ-София и от 1 ноември 2009 - един пълноценен час всяка неделя след 21:00 часа само по Радио София.

Водещ - Людмил Фотев

"Една реалност, надминала мечтите ни" (Шърли Хорн), "Не слушайте само джаз, слушайте всяка хубава музика" (Ришар Галиано).
От 1995-а дава името си на ежегодния Джаzz+ фестивал в София.

Подкаст на избрани предавания в сайта на интернет-програмата на БНР binar.bg и още от автора на ludmiljazz.wordpress.com.

Публикации

Нилс Ландгрен и Ян Лундгрен

Дуото Ландгрен-Лундгрен с музика на Кийт Джарет, плюс Дж. Маклафлин и Закир Хюсейн

Предпоследният януарски "Слънчев джаз+" представя намереното от Лени Уайт соло на Майлз Дейвис, което бившият му барабанист използва за новото си парче. Продължението е с предварителното представяне на новата продукция на Джон Маклафлин и Закир Хюсейн,..

публикувано на 19.01.20 в 07:35
Лара Даунс

Композиции от албуми на пианистите Джеф Нев и Лара Даунс

Вторият за годината "Слънчев джаз+" е определено на пианистична вълна. В началото - албумите на Джеф Нев - "Sharing Life Stories - The Music Of Start 2 Play" и Лара Даунс по музиката на Били Холидей. Средата на предаването е посветена на двама..

публикувано на 12.01.20 в 07:25
Омар Соса

Новото при Омар Соса, Венсан Пейрани и Емил Паризиен

Последният за годината "Слънчев джаз+" прехвърля мост към 2020-а с предстоящи албуми и турнета на наши любими артисти в стари и нови формации. Предварително запознаване с новото при Омар Соса, Венсан Пейрани и Емил Паризиен. Пианисти-композитори..

публикувано на 29.12.19 в 07:35
Кшищоф Кобилински (пиано) и Даниеле ди Буонавентура (бандонеон)

Сара Воун от концерт, Мелъди Гардо от турне, плюс дуото Кобилински - ди Буонавентура

Предпоследният за годината "Слънчев джаз+" представя новите продукции на двама наши гости от миналия месец - Нейсам Джелал и Дженк Ердоган. Слушаме концертни изпълнения на Сара Воун от Антиб-Жуан-ле-Пен от средата на 60-те и на Мелъди Гардо от последното..

публикувано на 22.12.19 в 07:40
Лешек Мьожджер и Данило Реа

Юн Сун На от Невер и откъси от 2 наградени саундтрака на Лешек Мьожджер и Данило Реа

Третият декемврийски "Слънчев джаз+" завършва поредицата, посветена на джаз-фестивала в Невер с документални записи от концерта на Юн Сун На и заглавната композиция от току-що излезлия албум на едно от нашите открития там - флейтистката Нейсам Джелал...

публикувано на 15.12.19 в 07:40

Разговор и музика с френско-испанското трио "НЕС" след концерта в Невер

Вторият декемврийски "Слънчев джаз+" е предимно на концертна вълна. В началото се срещаме с френско-испанското трио "НЕС" с разговор след концерта им в Невер, откъси от който ви предлагаме в продължение. В състава му са Nesrine Belmokh - вокал,..

публикувано на 08.12.19 в 07:35
Нейсам Джалал

Нейсам Джалал за тишините в музиката и мястото на флейтата и гласа

Първият декемврийски "Слънчев джаз+" започва с разговора ни с Нейсам Джалал - носителка на най-престижната френска награда за годината, "Victoire du Jazz" . След концерта ѝ в Д'Жаз Невер фестивал , откъдето слушаме записи на триото ѝ с Леонардо..

публикувано на 01.12.19 в 07:35
Батист Тротиньон в Невер

Батист Тротиньон плюс нова продукция, вдъхновена от киното

Последният ноемврийски Слънчев джаз+ започва с разговор с първия ни събеседник от фестивала "Д'Жаз в Невер" , откъдето всяка година по това време си говорим за разликата между живия спектакъл и консервирания звук на джаза.  Пианистът Батист Тротиньон..

публикувано на 24.11.19 в 07:35
Чано Домингес

Чано Домингес в три албума с неговото име

"Слънчев джаз+" на 17 ноември представя любимия испански фламенко-джаз пианист Чано Домингес в три албума с неговото име, излезли в две последователни седмици. В същия период двама американски музиканти издадоха свързани с европейското кино албуми -..

публикувано на 17.11.19 в 07:35
От изявата на Антонио Форчоне и Дженк Ердоган в София са минали само броени дни

Концертни изпълнения на китарното дуо Антонио Форчоне и Дженк Ердоган, плюс Кийт Джарет (също live)

Десетоноемврийският "Слънчев джаз+" идва с концертни изпълнения на китаристите Антонио Форчоне и Дженк Ердоган от София. Също в София пианистът Чучо Валдес изсвири своята почит към колегата си Милчо Левиев, а в Мюнхен Кийт Джарет бе записан на..

публикувано на 10.11.19 в 07:25