Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Музикалните изкушения от Слънчев джаз+:

Тигран Хамасян, Кора Джаз Бенд, плюс етноджаз от цял свят, а и неочаквана версия на Хабанерата на Бизе - в плейлистата на Слънчев джаз+

| обновлено 02.02.15 9:21
Фолкер Гьотце и Аблайе Сисоко
Фото: CoverMix
На 1 февруари Слънчев джаз+ прeдстави предпремиерно първия запис от предстоящия албум на Тигран Хамасян с негови авторски композиции плюс две версии на традиционна арменска песен.

Преди това продължихме с почитта към Едит Пиаф с новото старо дуо на нашите "кръстници" - акордеонистът Ришар Галиано и китаристът Силвен Люк.

Френската тема - в случая Lookin'Up на друг наш "кръстник" - Мишел Петручани се подхваща и Кора Джаз Бенд в новата им продукция, а кората остава да ни радва, но в компанията на европейски тромпет във втория съвместен проект на Аблайе Сисоко с Фолкер Гьотце.

И поредна двойна доза етноджаз от цял свят, в първия случай с далекоизточен, а във втория - с магребски привкус (Ануар Брахем).

Финалът е с две неочаквани версии - Хабанерата на Бизе с оркестъра на Клаус Огерман и Балтимор от репертоара на Нина Симон от диска "Около Нина" с Лиан дьо Ава.

Подкастите на последните ни предавания са тук,
а видео-Джаzz+- на сайта на Радио Бинар, където е и 24/7 стрийма ни Дуенде с голяма част от композициите, звучали през последните години в Слънчев джаз+.

Чуйте предаването.

Нощта е млада!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!