Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Слънчев джаз+ ви кани да чуете:

Записи на Тигран Хамасян, ледените инструменти на Терйе Исунгсет, неочаквани версии на Адажиото на Албинони, както и Моцарт със сър Роланд Хана и Рон Картър

| обновлено 09.02.15 14:20
Тигран Хамасян
Фото: facebook.com
На 8 февруари Слънчев джаз+ прeдстави премиерно записи от току-що излезлия албум на Тигран Хамасян с негови авторски композиции и една традиционна арменска песен. След това продължаваме с още една нова продукция не странния, използващ ледени инструменти норвежец Терйе Исунгсет (още от него във видеото от подкаста на Джаzz+ в Радио Бинар).

Нашите "кръстници" отново със запазено място в програмата - от дуета на китариста Силвен Люк със саксофониста Стефано ди Батиста с любими филмови мелодии до новия проект на Буге Веселтофт с Дан Берглунд и сюблимната им версия на "Около полунощ".
Класиката си е класика и доказателствата са с две неочаквани версии - Адажиото на Албинони с китариста Баден Пауел и Концерта за пиано и оркестър номер 21 на Моцарт, известен още и като "Елвира Мадиган" със сър Роланд Хана и Рон Картър.

Подкастите на последните ни предавания са тук,
а видео-Джаzz+- на сайта на Радио Бинар, където е и 24/7 стрийма ни Дуенде с голяма част от композициите, звучали през последните години в Слънчев джаз+.

Е, насладете се на предаването.

Нощта е млада!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!