Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Мечтите на д-р Тотко Найденов са свързани с... работа

Лекарят публицист е написал десетки книги, формулирал е 7 здравни гряха, инициирал е няколко празника

Фото: Георги Нейков, БНР
Този път ви срещаме с лекар, който има и образованието (както и практиката) на журналист.

Д-р Тотко Найденов е роден през 1948 г. в Ямбол, в семейство на учителка и лекар. Завършил е медицина в Пловдив, дошъл е в София през 1978 година. Баща е на 4 деца и има 3 внучета.

Пише публицистика, автор е на над 30 книги, повечето от които документални, свързани с практиката и живота на лекарите. Сред тях са „Аз, Лекарят“, „Децата, без които не можем“, „Здравето и болестите на българите“, „Здравна азбука“, „222 любовни лекарски истории“ и др.

Инициатор е на Деня на българския лекар (19 октомври, Деня на Св.Иван Рилски), Деня на българското лекарство (24 юни, Еньовден), Деня на спасението (за загиналите лекари и от други спасители, в изпълнение на служебния си дълг), Чилови дни, клуб „Родопско здраве“ и редица други. Формулирал е т.нар. 7 здравни гряха – това са самоубийственото тютюнопушене, стресът, нерационалното хранене, затлъстяването, обездвижването, злоупотребата с алкохол, употребата на наркотици.

Чуйте цялата радиосреща и не само ще се запознаете с д-р Тотко Найденов, но и ще научите доста полезни факти и предстоящи събития.

Приятно слушане!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!