Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

Димитър Коцев-Шошо: Отворен съм за нови идеи. Искам животът да ме изненадва

Във всеки един момент бих се представил по различен начин. Това казва по свой адрес Димитър Коцев-Шошо, след изреждане на част от заниманията, с които е известен: кино и телевизионен режисьор, писател, преводач, сценарист, продуцент и личност,..

обновено на 23.06.20 в 14:38

Личните маршрути на Здравко Петров се преплитат с историческите на София

Урбанист по професия и по призвание, Здравко Петров е личност, отдадена на вярата в културното наследство на България. Символ на силното му убеждение се явява проекта “Исторически маршрути” . С него роденият във Варна градски експерт се стреми..

публикувано на 03.06.20 в 17:25
Иван Господинов

Учителят Иван Господинов събира години опит в Европа, за да е полезен днес в България

Иван Господинов e председател на сдружение "Образование без раници“, представител на дигиталната образователна платформа "Кан Академия" за България, преподавател по немски език и философия. Именно образователната кауза го кара да се завърне в..

публикувано на 24.05.20 в 15:00
Васко Теслата

Васко Теслата: От 25 години няма по-модерна и по-прогресивна музика от рапа

Рапът не е само музика. Не е само да стоиш зад микрофона. Хип хопът е култура, начин на живот. Това казва пред Радио София един непознат за много от нас човек, но направил изключително много за да прокара път у нас на модерната..

публикувано на 17.03.20 в 12:57
Д-р Мария Янкова

Д-р Мария Янкова: Възхищавам се на раждащата българка

Един от водещите специалисти в областта на майчино-феталната медицина в България и председател на Асоциацията по майчино-фетална медицина д-р Мария Янкова е главен герой в предаването „Кой, кой е“ на 8 март. Тя е завършила медицина в София. През..

публикувано на 08.03.20 в 12:45
Д-р Врабевски

Д-р Милен Врабевски: Вярата и талантът са предпоставка за успех

За мнозина първата асоциация, която поражда името на д-р Милен Врабевски, е фондация "Българска памет" и инициативите под нейния флаг. Той е предприемач, бизнес лидер, лекар и консултант, родолюбец и благодетел. Многократно е награждаван от творчески,..

публикувано на 03.03.20 в 10:35
Стефан Марчев

Стефан Марчев: Ние, адвокатите, даваме на хората усещане за справедливост

Новият председател на Софийската адвокатска колегия - Стефан Марчев , е адвокат от почти 19 години. Специализира в областта на търговското право, търговската несъстоятелност, дружественото право и изпълнителното производство. „Като призвание..

публикувано на 17.02.20 в 17:41

Свидетелят на световната PR революция

Максим Бехар е професионалист с огромен опит и с(т)илно присъствие в страни на всички континенти. Пътува много и често говори пред широка публика от специалисти, студенти и лидери на мнение по теми, свързани с модерния PR и социалните медии...

публикувано на 03.02.20 в 16:46

Румен Стоичков: В Радиото намерих себе си

“За мен радиото е извървян път. Аз съм намерил себе си, намерил съм възможностите да се реализирам. Открил съм се като човек, който може да върши нещо смислено, нещо полезно в тази професия. За мен смисълът е да направиш нещо добро, иначе какво..

публикувано на 27.01.20 в 11:26

Теодора Цончева - заряд за успехи

Теодора Цончева e многостранна личност - певица, автор на песни, танцьорка, учителка по латинотанци и влогър. Родена на 20 април 1991 г. в град Пловдив, когато е тригодишна, Теодара заедно със семейството ѝ се премества в София, където жвее и до днес...

публикувано на 22.01.20 в 09:00