Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Кой кой е...

„Кой кой е...“ е портретното предаване на Радио София, което представя личности не само от столицата.

Всяка неделя след новините в 15:00 часа можете да слушате радио портрети на столичани (и не само) от софийските среди на изкуството, науката, политиката и др.

В един час можете да научите и съпреживеете пътя на гостите от детството им, младежките им години, успехите и приносите, с които са си извоювали място в интелектуалните среди, донесли са слава на София и България като място на таланти и професионалисти.


Публикации

"Цветът на тишината" е син! Вижда се на границата между живота и смъртта

Йордан Донков е талантлив полицай, чиято мечта винаги е била да пише. Името и писателската му дарба светът ще опознава тепърва, тъй като съвсем наскоро от печат излезе дебютната му книга – "Цветът на тишината".  Всъщност, обичта си към..

публикувано на 10.07.19 в 14:17
Анна и Иван Богданови

Анна и Иван Богданови - за професията, семейството, детството и първата среща

Акушер-гинекологът д-р Анна Богданова и дермато-венерологът д-р Иван Богданов са в главните роли  - семейно, лично, професионално и искрено в предаването „Кой кой е“ на Радио София. Д-р Анна Богданова е акушер-гинеколог, консултант по фетална..

публикувано на 01.07.19 в 11:19

Защо всичко в живота на Надежда Дерменджиева е "без упойка"

Надежда Дерменджиева е изпълнителен директор на Българския фонд за жените. Представяме я в предаването "Кой кой е", защото в столичното общество тя стои като твърда феминистка, която се бори срещу насилието над жените и половата равнопоставеност...

публикувано на 24.06.19 в 15:38

Насимо: Когато започвам проект, съм изцяло погълнат от него

Роден през 1979 г. в гр.Търговище. Насимо (Nasimo) или Станислав Трифонов, както е името му по лична карта, е един от най-добрите графити артисти у нас и един от първите, който създава такова изкуство в България. През последните години се утвърди и..

публикувано на 12.06.19 в 18:01

Ирена Иванова - млада, непокорна и амбициозна

Млада, непокорна и амбициозна - това е Ирена Иванова, известна като Рене Карабаш. Тя е писател, режисьор и актриса. Обича хубавата храна и се зарежда от природата. Не може да живее без книги и театър. Автор е на романа "Остайница" и стихосбирката..

публикувано на 10.06.19 в 12:11

Акад.Владимир Овчаров: Държавата е резултат от дейността и поведението на своите граждани

Не е изненада, че днешният акад. Владимир Овчаров е знаел, че трябва да стане лекар, още на 12-годишна възраст. При родители лекар и зъболекарка, (завършили във Франция) и дом, в който се е говорело главно за пациенти, лечение и здраве, съвсем..

публикувано на 03.06.19 в 17:28

Ирина Флорин: "Мога" отразява най-добре моята същност

Отдадох съзнателно около 45 години от живота си на музиката - това признание направи в студиото на Радио София певицата Ирина Флорин - гост в предаването  "Кой кой е". Тя си спомни за детските си години в плевенското село Дъбован, от което пази едни от..

публикувано на 13.05.19 в 15:10
д-р Борил Петров

Д-р Борил Петров: И за миг не съм съжалявал, че избрах да стана лекар

В "Кой кой е" се връщаме повече от 40 години назад, за да си спомним за култовия български филм на режисьора Иванка Гръбчева "Войната на таралежите" и да ви срещнем с един от любимите ни актьори от лентата, изиграл ролята на Лъчезар Пантев (Пантата) -..

публикувано на 23.04.19 в 17:48

Моделът Епифан Пефев: Отделяйте време за близките си хора, защото те са най-важни в нашия живот

Той е икономист по образование, но не харесва работата зад бюро. Един човек, който обича силните емоции офлайн, иска да се научи да управлява лодка, а свободата и пътуванията са важна част от неговия живот. Срещаме ви с любимо лице от телевизионните..

публикувано на 17.04.19 в 17:48
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил

Стефан Данаилов: В актьорската професия най-трудно е да задържиш нивото

Той е български актьор с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил и народен артист, дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик, министър на културата... Роден е на 9 декември 1942 г. в..

публикувано на 02.04.19 в 18:11