Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Пускат за движение ремонтираното дясно платно на автомагистрала "Тракия"

Фото: БГНЕС

Утре ще бъде пуснато движението в изцяло ремонтираното дясно платно на автомагистрала "Тракия" между 5-и и 10-и километър в посока Пловдив. От четвъртък също между 5-и и 10-и километър на автомагистралата, но в посока София, се затваря трасето за аналогичен ремонт.

В ремонтирания участък на магистрала "Тракия" в посока Пловдив е подновена изцяло асфалтовата настилка. Председателят на "Пътната агенция" инженер Лазар Лазаров каза, че във всички участъци, които се ремонтират в момента по магистралата, се използва неплътна асфалтова смес с полимерен модифициран битум, тоест няма да се образуват коловози дори и при високи температури. В почти завършения участък е поставена нова мантинела, както и нова маркировка.

Почистване на пътното трасе извън пътното платно, за да може все пак после да огриничим до минимум возене на хора по пътното трасе. Пътните съоръжения чисто технологично няма как да бъдат завършени в този срок до 1-ви юли, а специално дясното платно на това съоръжение ще бъде готово до 10-ти юли, а лявото платно ще остане за ремонт във времето след 1-ви септември, посочи Лазаров за това, което трябва да се направи до утре сутринта.

Това е стъпка напред. Хареса ми настилката. В новия участък, който е направен там в пазарджишкия район, е добре. Проходимостта на колата е по-добра, посочи шофьор.

Нека първо направим цялата магистрала. Идете в Сърбия, идете да видите. Години няма дупка. Тук е дупка до дупка. След една година това, което го правят, ще е, каза друг шофьор.

За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и по-голяма пропускливост на инфраструктурата в района на виадуктите всеки петък ще има по две ленти за движение в посока София-Пловдив и една в посока Пловдив-София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!