Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама гранични полицаи са загинали, а петима са ранени при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия"

| обновено на 14.05.15 в 21:26
Снимка: БГНЕС

Двама гранични полицаи са загинали, а петима други техни колеги са ранени при катастрофа този следобед на автомагистрала "Тракия". По информация на "Хоризонт" служителите на МВР са пътували към София в микробус. Те са се връщали от командировка на българско-турската граница. 

Сигналът за тежкия инцидент е получен малко преди 15 часа в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Сливен. Пътното произшествие се е случило на 236-и километър от автомагистрала "Тракия", в района на Нова Загора, в посока София. Микробусът със униформените се е ударил странично в товарен автомобил, пътуващ в същата посока, след което се е завъртял и се е обърнал. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

Според полицейски източници двамата загинали гранични полицаи са били на 35 и 46 години. Водачът на микробуса и другите четирима техни колеги, всички служители на "Гранична полиция" са откарани в Спешния център на Университетската болница в Стара Загора.

Всички са в съзнание и са контактни. За "Хоризонт" директорът на лечебното заведение доц. Йовчо Йовчев заяви, че в момента се извършва преглед на всеки от пострадалите. В спешния център са консултанти от клиниките по хирургия и неврохирургия. След обстоен преглед ранените полицаи ще бъдат настанени в съответните клиники или отделения.

От полицията все още не съобщават самоличността на загиналите и пострадалите гранични служители. С част от роднините ще работят психолози.

При пострадалите, настанени в болницата в Стара Загора, отиде главният секретар на МВР Георги Костов. По-късно той заяви пред журналисти, че всички са в стабилно физическо състояние, на никого на този етап не се налага хирургическа интервенция. Причините за катастрофата ще изяснява следствено дело, образувано в МВР в Сливен.

Граничните полицаи са тръгнали днес от Елхово за Кюстендил след нощно дежурство. Микробусът е бил в добро техническо състояние според данни от годишния му преглед, посочи главният секретар. В подобно състояние, технически изправен, е бил и камионът, в който се е ударил микробусът с граничните полицаи.

Движението по автомагистрала "Тракия" в участъка на инцидента е спряно. Използва се обходен маршрут. Към мястото на катастрофата отпътува регионалният министър Лиляна Павлова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени