Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Д-р Пейков: Странджа е все по-привлекателна за туристите

Фото: БГНЕС
Странджа става все по-привлекателна за туристите, каза д-р Стефан Пейков, член на картографската експедиция за изработване на съвременна туристическа карта на планината. Последната такава карта е от 2009 г. и вече не се намира на пазара.

Ние се стремим изданието на картата 2015-2016 да представи изградената инфраструктура и новия туристически потенциал на региона чрез подробна обща географска информация за територията с акцент върху ефективното функциониране на туристическата инфраструктура. Тази инфраструктура, която е изградена с европейски средства и помощ. През последните 5-6 години към Странджа много неправителствени и правителствени организации насочиха своите усилия да инвестират и доста бързо се променя туристическата инфраструктура.

С риск да наруша етиката, трябва да ви кажа, че от Министерството на туризма получихме едно продължително мълчание. Повече от един месец сме отправили едно любезно предложение към министър Ангелкова, как нейните 300-400 сътрудници не намират време да подкрепят една идея, която е очевидно полезна за целите на министерството в този район за населението и за възмогващия туризъм в района. Намерихме пълна подкрепа от страна на областната управа в Бургас.

Картографската експедиция в Странджа включва две дружества, членове на Българската картографска асоциация. Тя предвижда обхождане на българската част на планината.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!