Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Колко ли тона боклуци ще съберем следващата седмица при почистването на Рила

Всички казваме, че обичаме планината, но дали всички сме отговорни към нея, към опазването ѝ от постиженията на днешния модерен свят? Отговорът е: по-скоро не.
 

Ще сте попитате защо? Как бихте приели факта, че миналата година доброволци, участвали в дългогодишната кампания "Боклукът в раницата" на сдружение "За Земята" са събрали в Рила над 5 тона отпадъци, а през 2013-а при почистване в Стара планина събраният боклук е над 20 тона.

Тази година за 17-и път кампанията отново ще събере доброволци от цялата страна. Акцията е от 31 август до 6 септември, а организатори са членове на сдружение "За Земята".

Участниците ще бъдат разделени в две групи, които ще чистят на две места – при хижа "Мусала" и хижа "Белмекен", за да се съберат на 4 септември на хижа "Заврачица".

В инициативата ще се включат хора от различни краища на България, от всички възрасти, самостоятелно, в компания и семейно – разказва Кристиан Найденов от Екологично сдружение "За Земята". Освен почистването, акцията постига още нещо – всички участници стават още по-отговорни и внимателни при общуването с природата.

Чуйте повече по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!