Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Градска култура

Паркингите днес са по-малко за сметка на различни "паркове"

Паркингът пред Дома на Европа в София днес временно ще се превърне в „парк“ в рамките на глобалната инициатива PARK(ing) Day.

Благодарение на специално инсталирана за случая платформа, която ще издига гостите пред Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София на 10 метра над земята, те ще могат да видят заобикалящото ги улично пространство от един нов и различен ъгъл. Успоредно с това забавляващите се в този импровизиран „(увеселителен) парк“ ще могат да научат повече за европейските институции, а и да отдъхнат на специалната #европейка.

Желаещите да посетят „парка“ могат да дойдат със своите велосипеди и да паркират на спирка ЕВРОПА, открита по случай Деня на Европа тази година. Преобразеният паркинг ще бъде едновременно място за почивка и за обмяна на идеи по важни теми от европейския дневен ред.

Събитието на ул. „Георги С. Раковски“ 124 се организира от Информационно бюро на Европейския парламент, Представителство на Европейската комисия и Информационния център на ЕС и ще продължи до 17 ч.

Чуйте повече за инициативата и как се отбелязва в София от Теодор Стойчев – ръководител на Информационното бюро в Дома на Европа, както и от репортерското включване на Георги Кольовски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!