Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Фотожурналистът Евгени Димитров:

София е градът, където се случват нещата. Тук пътят от желаното до възможното е най-къс

| обновлено 11.07.16 10:05
3
Фото: facebook
В Кой кой е ни гостува фотожурналистът Евгени Димитров, основател на агенция "Булфото". Казва, че се "запалва" по фотографията, когато е 12-годишен. Пламъкът обаче не е угаснал и до днес, макар че освен фотографията, която е негова професия, страст и удоволствие, той обича да обикаля по планините, да пътува в чужбина, да ходи на джаз концерти. 

Започвайки да снима от ранна детска възраст, съвсем естествено, когато е изправен пред избора на професия, той се насочва към тази на оператора. Защо избира обаче журналистиката?

Журналистиката ми даде възможност да вниквам в нещата от най-различно естество. Бързо да се ориентирам в обстановката и да съм наясно какво и защо го снимам, както и какво и защо бих искал да кажа на останалите с тази снимка, казва Димитров и допълва:

Едно от големите предимства да си фоторепортер е, че имаш възможност да се докажеш много бързо. Фотожурналистът се доказва в рамките на 24 часа. Това е рядко предимство, което в много други професии го няма.

Пътешествията са едно от хобитата на Евгени Димитров. Макар да отговаря с усмивка, че най-екзотичните места, които е посетил се намират в България, отбелязва впечатлението, което Япония е оставила в него.

Бях очарован от Япония и макар че не можах да схвана всичко, разбрах едно: Те не робуват на шаблона и на утъпканата пътека.

Както мнозина от нас и той често си задава обичайните въпроси: "Защо сме такива и какво трябва да променим в себе си?"

Неговият отговор: Българинът е гъвкав, креативен, успява интуитивно да налучка нещата. Това, което ни пречи е, че нямаме самочувствие. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерея