Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

„Brown Girl in the Ring” - Бони Ем

Фото: Архив
Днес в рубриката „Незабравимите“ на Радио София е „на ред“ една… детска песничка, чийто произход е скрит някъде из Карибския басейн.
В Ямайка има цяла игра със същото име, компонент от която е песента. „Brown Girl in the Ring” (вече в музикалната индустрия) става известна най-вече от записа на Бони Ем през 1978-а, три години след създаването на групата. Интересното е, че песента излиза като Б-странана сингъла „Реките на Вавилон“ (The Rivers of Babylon) и това е трябвало да стане „големият хит“.  Така и става, но когато „Реките на Вавилон“ започват да „отшумяват“, в радиостанциите „обръщат плочата“ и - което не е обичайна практика - започват да въртят „Brown Girl in the Ring“ и песента също става изключително популярна. Не закъсняват и делата за авторски права, защото Лиз Мичъл (водещия вокал на Бони Ем) преди това е записвала същата песен с друга група - Malcolm’s Locke. Делото се „влачи“ из съдилищата с години, а междувременно малката плоча с Rivers of Babylon и Brown Girl in the Ring е шестата най-продавана в историята на Великобритания.
И ето я сега - песента от играта, в която децата се нареждат в кръг, а едно остава в средата, трябва да покаже любимия си танц и да си избере „партньор“. За доброто ви ретро настроение - Бони Ем!

Приятно слушане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!