Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Щефан Лак представи в България пиесата си „Островът на пеликаните“

БНР Новини

Наскоро в София с четене „на маса“ беше представена пиесата на младия австрийски драматург Щефан Лак - „Островът на пеликаните“.  Актьорите Искра Донова, Дарин Ангелов и Деян Ангелов се превъплътиха в ролите на петима младежи - 3 австрийци и двама мексиканци, които до един мечтаят да заминат далеч от собствения си живот. По един герой във всяка от двете паралелни истории бива спрян от едно и също непреодолимо препятствие.

„Островът на пеликаните“ е от по-старите творби на австрийския драматург, но не е е първата му пиеса, излязла на български. Както нейния превод така и този на предишните в сборника „Предизвикателство или истина“ дължим на проф. Владко Мурдаров.

Щефан Лак е роден в 1981 г. Първата му пиеса „Затрупан“ от 2004 г. веднага бива забелязана – още на следващата година е наградена и поставена. Може би поради възрастта си, в творчеството си основно се фокусира върху проблемите на младите.

Чуйте какво каза проф. Владко Мурдаров на представянето на „Островът на пеликаните“, както и кратко интервю с драматурга Щефан Лак.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!