Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Незбравимите"

"Where Do I Begin/ Love Story" - Шърли Беси

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме Шърли Беси - една от гранд дамите на британската музика.

Родена в Кардиф (Уелс) - родния град на майка й, а "шоколадовия оттенък" на кожата и в гласа й идват от Нигерия, откъдето е баща й. Голямо семейство, тя е най-малката от шестте деца, отрано става ясно, че има "голям глас", но дори в църковния хор и се карали да не се "откроява" толкова. Възходът в кариерата на Шърли Беси започва в средата на 60-те, като големият пробив идва с песента "Goldfinger" към едноименния филм от поредицата за Джеймс Бонд. По-късно тя ще изпее още две "Бонд-песни".

Ние обаче се спираме на 1970 година. Тогава Шърли за завръща във Великобритания след 2-годишно изгнание (по данъчни причини), записва албума "Something" с прекрасния кавър на едноименната песен на Бийтълс. Същата година излиза филмът "Любовна история" с Али Макгро и Райън О'Нийл - един от най-романтичните (и най-успешните) филми в историята на киното и до днес. Музикалната тема на филма (написана от Франсис Лий) прераства в песен, по-късно записана и от Шърли Беси.

И именно нейната версия като че ли остава наистина незабравима - ето я сега, Шърли Беси с "Where Do I Begin/ Love Story".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!