Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

“Happy Together“ - The Turtles

Днес в „Незабравимите“ ще си припомним една група, която се нарича „Костенурките“ (The Turtles) и единствената им песен, достигала първа позиция в Билборд Хот 100. Единствена, но знаменателна!”Happy Together” (Щастливи заедно) и до днес се „появява“ в някои от най-касовите филми – за последно в „Миньоните“, преди това – в „Симпсън:Филмът“, „27 сватби“ и още и още, включително в два, директно кръстени на песента  - „Щастливи заедно“ с Патрик Демпси и „Imagine Me and You” (така започва куплета). Да не говорим за многобройните кавъри.

Но историята започва много преди това – когато Гари Бонър и Алън Гордън от друга, вече разпаднала се група със също така веселото име „Магьосниците“ написват песента и я предлагат на кого ли не, никой не я харесва… до момента, в който я чуват „Костенурките“. Те я записват, „Happy Together”излиза през февруари и успява да измести „Пени Лейн“ на Бийтълс от първото място в Билборд.

Марк Волман, един от вокалистите, явно с добро чувство за хумор, много обичал всеки път, когато “The Turtles“ са поканени да пеят в известно телевизионно шоу, да „свири“ на инструмент, който го няма в песента – на тромпет, на пиано, на валдхорна, показвайки така на публиката, че всичко се изпълнява на плейбек (каквото е телевизионната практика тогава).

И така, ето я песента, която най-често е звучала по радиото през първите месеци на 1967 – “Happy Together“ на “Turtles”.

Приятно слушане!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!