Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Нападнаха журналист от Поморие

| обновлено 15.01.16 16:07

Журналистът от Поморие Стоян Тончев е бил пребит снощи в морския град. Няколко души са нападнали Тончев, по негови думи, с бухалки, а побоят е свързан с работата му.

Стоян Тончев е в Бургаската болница със счупен нос, изкривена челюст и множество травми. Двама или трима души са го причакали снощи около 22.30 ч., когато се е прибирал в дома си в Поморие. Извадили бухалки и се нахвърлили върху него, като му крещели "Докога смяташ да пишеш?". Той е видял един от нападателите си, но казва, че не го познава.

Тончев е убеден, че побоят е свързан с публикации в неговия сайт, в който атакува основно работата на администрацията и на кмета на Поморие. Подчертава, че не е писал от два месеца, така че подозира подготвена атака за стари статии:

Пиша за неща, от които аз не съм доволен – не само от Общинска администрация, но и управлението на кметовете, делегирането на данъците и други. Има много преписки, които са започнали по мои публикации, но най-страшното е, че това, което става с мен – то ще случи и за пред другите журналисти да внимават какво да правят. Това всява страх в цялата държава.

Стоян Тончев поясни още, че предстои да му се направи скенер, за да се прецени необходимостта от операция.

Тончев стана известен и в предизборната кампания с колажа, който промушва октопод с меч. Името му беше свързано и с фалшив некролог на кмета Иван Алексиев, който беше пуснат в интернет. Стоян Тончев беше и кандидат за общински съветник от Партията на Зелените на изборите през есента.

Разследването за нападението се води от Районната прокуратура в Поморие срещу неизвестни извършители, като вече е извършен оглед на мястото, където е пребит мъжа. Разпитват се и свидетели, както и е назначена съдебно-медицинска експертиза.

Подробности чуйте в репортажа на Мариян Иванов от Радио Бургас в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!