Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Как се суши банският старец и за свинския бут в Разложко

Лятото  е сезон, в който  много хора съчетават почивката в планината с кулинарните познания и дегустации. В Района на Банско и Разлог най-търсените деликатеси са сушеният свински бут и „бански старец“.  Едва ли са много хората обаче, които..

публикувано на 23.07.21 в 17:32

Достена Лаверн: Демокрацията е в криза, а системните партии участват в едно огромно шоу

„ Слави Трифонов не е български феномен “, каза БНР Достена Лаверн, културен антрополог в коментар за това какво става когато се смеси политиката и шоуто. „Такива избори имаше и в Италия, в Украйна и това е феномен, който засяга цяла..

публикувано на 23.07.21 в 14:57
Националният военен университет „Васил Левски“  - випуск 143

Националният военен университет „Васил Левски“ изпраща своя 143-и випуск

Националният военен университет „Васил Левски “ във Велико Търново изпраща утре своя 143-и випуск. 121 курсанти ще получат своите лейтенантски пагони и 10-годишни договори за работа в Българската армия на тържествена церемония пред крепостта..

публикувано на 23.07.21 в 14:28
Кольо Колев

Кольо Колев: Ако бъдещото правителство няма широка подкрепа, ще бъде лесно торпилирано

„Има такъв народ“, след като получиха своите шамари относно първия си предложен от тях кабинет, със своето доста нагло и неполитическо държание, сега минаха на етапа – „ Ще преговаряме, ама няма много да преговаряме – ние ще редим кабинета –..

публикувано на 23.07.21 в 13:42

Проф. Вили Лилков: Вървим към съставяне на правителство

„Според мен вървим към съставяне на правителство, като казвам вървим - изразявам очакванията на повечето от българите, тъй като за мен отиването на нови избори ще нанесе вреда на всички“, каза пред БНР проф. Вили Лилков. „Смятам, че..

публикувано на 23.07.21 в 12:53

В Логодаж очакват да се превърнат в предпочитана туристическа дестинация

Инвестиционно намерение за изграждане на къщи над водата предизвика голям интерес сред жителите на благоевградското село Логодаж, което е на 10 километра от границата със Северна Македония и в чието землище е най-големият язовир в Югозапада -..

публикувано на 16.07.21 в 17:45

С концерт "Моите песни" започва лятното турне на Коцето-Калки и приятели

"Очакваме публика, която харесва авторската музика, която оценява музиката на "Медикус" от едно време и до днес", каза пред БНР музикантът Костадин Георгиев, известен като Коцето-Калки.  Тази вечер от 20.30 ч. в Нов театър - НДК, Лятна сцена, ще бъде..

публикувано на 16.07.21 в 17:20

Душана Здравкова: За първи път има воля за решителни действия спрямо главния прокурор

" За първи път има воля за решителни действия спрямо главния прокурор ", заяви пред БНР бившата съдийка и бивш евродепутат Душана Здравкова във връзка с внесеното от служебния правосъден министър искане за откриване на процедура за предсрочно..

публикувано на 16.07.21 в 16:51
Калоян Методиев

Калоян Методиев: ИТН заявиха, че не са протестна партия, а антисистемна

" ИТН днес заявиха , че не са протестна партия, а антисистемна ", заяви пред БНР политологът Калоян Методиев от институт РЕГО и добави това дава друг ракурс на "истината, която беше подменена по отношение на случилото се от вдигнатия юмрук (началото..

публикувано на 16.07.21 в 16:03
Юлий Павлов

Юлий Павлов: Ще има покерджийско надлъгване с блъфове и контраблъфове

"Ще има покерджийско надлъгване с блъфове и контраблъфове. Може би това оттегляне на премиера и някои министри от проектокабинета на ИТН ще даде възможност за неофициални разговори".  Този коментар направи пред БНР социологът Юлий Павлов от Центъра за..

публикувано на 16.07.21 в 15:49