Хоризонт за вас


Публикации

Стефка Янорова: Искам да оставя топлина в сърцата на хората

„Топлината, която оставям в сърцата, е нещото, с което искам да ме запомнят хора... Изкуството е да вълнува и да си зададеш своите въпроси“. Това сподели в предаването „Хоризонт за вас“ актрисата Стефка Янорова. „Майка ми ме водеше много..

публикувано на 24.01.20 в 17:02

Всяко четвърто дете проговаря по-късно, сочи изследване

През последните години е установено, че всяко четвърто дете проговаря по-късно. Това сочат данните от изследване, което коментира в предаването „Хоризонт за вас“ Детелинка Траянова, директор на Държавен логопедичен център...

публикувано на 24.01.20 в 16:34
Труман Капоти

Капоти разказва за едно от най-бруталните престъпления в американската история

С ново издание на пазара е един от първите примери за роман в жанра true crime. Романът „Хладнокръвно“ на американския класик Труман Капоти разказва за едно от най-бруталните престъпления в американската история - четворното убийство на..

публикувано на 24.01.20 в 16:24
Диана Дончева

Диана Дончева: Журналистиката ми дава вътрешното усещане за стойност

„От дете си мечтаех да стана автор, да издавам книги, пишех разкази, стихчета. На 17 години написах цяла книга, която така и не излезе. Но така ме завъртя животът, че се оказах на журналистическата сцена“. Това сподели в рубриката „От другата..

публикувано на 24.01.20 в 16:13

Начални учители искат отпадане на „малките матури” за четвъртокласници

Начални учители настояват в петиция и в отворено писмо до МОН да отпадне външното оценяване за 4 клас, защото то няма ясна цел с конкретно измерими и очаквани резултати. Ивелина Найденова, един от авторите на петицията и учител в 14 СОУ..

публикувано на 24.01.20 в 15:56

Вотът на недоверие като парламентарен ритуал

„Тази дискусия беше изключително важна, защото е свързана със здравето на 100-хиляден град, но тя даде аргумент на опонентите на БСП да смятат, че левицата искаи да предизвика политическа криза. Всичко това беше по-скоро един парламентарен..

публикувано на 24.01.20 в 14:59

Прочети книга и спечели билет за представление

Прочети книга и спечели билет за представление. Това е жестът, който плевенското читалище "Съгласие 1869" ще прави всеки месец за читателите на своята библиотека.  В началото на всеки месец ще се обявява концертът или представлението, билети за което ще се..

публикувано на 17.01.20 в 17:26
Зоран Заев

Войн Божинов: Заев се опитва да направи това, което преди месеци направи Порошенко

"Зоран Заев се опитва да направи това, което направи преди няколко месеца Петро Порошенко, един предизборен подарък, какъвто ще е признаването на евентуалната автокефалност на Македонската църква от Цариградската патриаршия".  Това каза пред БНР..

публикувано на 17.01.20 в 16:52

Южнокорейският "Паразит" с шест номинации за "Оскар"

След като филмът на южнокорейския режисьор Понг Джун Хо "Паразит" спечели Златна палма в Кан и взе Златния глобус за най-добър чуждоезичен филм, продукцията получи номинации за "Оскар". Шест пъти се чу името на южнокорейския кинохит по време на..

публикувано на 17.01.20 в 16:07
Проф. Боян Дуранкев

Проф. Дуранкев: Свръхведомство с 1 млрд. лв. няма да реши проблемите във водния сектор

Създаването на едно свръхведомство с 1 милиард лева няма да реши проблемите във водния сектор . Това каза пред БНР икономистът  проф. Боян Дуранкев в коментар на инициативата на правителството за създаване на национален ВиК холдинг .  "Когато..

публикувано на 17.01.20 в 15:42