Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин в 12.00 часа по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол) до 16.00 часа. 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

"Скитане из рая на Земята" с Мария Тарашманова

Пътеводител, но и дневник на пътешественика . Това е "България. Скитане из рая на Земята" на Мария Тарашманова.  Книгата представлява едновременно   пътеводител  и  личен дневник на пътешественика , защото на всяка страница е..

публикувано на 12.07.24 в 16:14

Марина Маринова: Музиката винаги е с мен

"Музиката винаги е с мен, независимо къде се намирам". Това каза в интервю за предаването "Хоризонт за вас" и рубриката "От другата страна на Радиото" музикалният редактор Марина Маринова, която е и водеща на "Музикална шарения". Тя работи в БНР от..

публикувано на 12.07.24 в 15:55

За земеделските кооперации в Силистренско жътвата приключи

За земеделските кооперации в Силистренско жътвата на ечемик, пшеница и рапица е към своя край.  Добивите не са от най-добрите, изкупните цени също, макар и с по-ниска себестойност, заради нормализиране цените на торовете.  Засетите с пшеница площи в..

публикувано на 12.07.24 в 15:27
Красимир Манов

Красимир Манов: Не съм сигурен, че искът към "Газпром" е направен така, че да го спечелим

Не съм сигурен, че искът към "Газпром" е направен така, че да го спечелим.  Това мнение изказа пред БНР енергийният експерт Красимир Манов и припомни делото за руското оборудване за АЕЦ "Белене", което България загуби: "По същия начин няма никаква..

публикувано на 12.07.24 в 15:19

Партиите от левия спектър търсят обединение и идеи, с които да върнат избирателите

Партиите от левия спектър се събраха, за да видят възможно ли е обединение и с какви идеи могат да върнат избирателите си и да привлекат нови.  Вдъхновени от победата на френските леви отпреди дни, обединени в "Новия народен фронт", и с..

публикувано на 12.07.24 в 14:53

Ивет Добромирова: Етническата карта е политическа дъвка, да не се хващаме за нея

За скърцанията между Доган и Пеевски отдавна се говори, но не очаквах, че ще има такова развитие . Това заяви пред БНР Ивет Добромирова - журналист и пиар експерт. Тя е изключително изненадана от случващото се в партията.  По думите ѝ Делян..

публикувано на 12.07.24 в 14:03

Йордан Цонев и Хамид Хамид обвиниха депутати, подкрепящи Доган, за оказван натиск

Депутатите от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид обвиниха депутати, подкрепящи Ахмед Доган, че са оказвали натиск върху активисти, етнически турци: "Да ги назова поименно: Джевдет Чакъров, Рамадан Аталанй, Джейхан Ибрямов, Севим Али. Искате ли още?..

публикувано на 12.07.24 в 14:01

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите..

публикувано на 12.07.24 в 13:58

Депутатите ще получават заплати и ще ползват служебни коли по време на кампания

Депутатите отхвърлиха предложението в Правилника за дейността и организацията на НС да бъде записано, че по време на предизборната кампания народните представители няма да получават заплати и няма да могат да ползват служебни автомобили на..

публикувано на 12.07.24 в 12:33
Делян Добрев, Искра Михайлова, Джевдет Чакъров

В очакване на мандата: Какво ще предложат от ПП-ДБ? После партиите ще мислят

Политиците очакват да видят какво ще предложат от коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" с втория мандат като програма и тогава ще вземат решение дали ще го подкрепят. Това стана ясно от изявленията на представители на различни..

публикувано на 12.07.24 в 10:31