Хоризонт за вас


Публикации

Прочети книга и спечели билет за представление

Прочети книга и спечели билет за представление. Това е жестът, който плевенското читалище "Съгласие 1869" ще прави всеки месец за читателите на своята библиотека.  В началото на всеки месец ще се обявява концертът или представлението, билети за което ще се..

публикувано на 17.01.20 в 17:26
Зоран Заев

Войн Божинов: Заев се опитва да направи това, което преди месеци направи Порошенко

"Зоран Заев се опитва да направи това, което направи преди няколко месеца Петро Порошенко, един предизборен подарък, какъвто ще е признаването на евентуалната автокефалност на Македонската църква от Цариградската патриаршия".  Това каза пред БНР..

публикувано на 17.01.20 в 16:52

Южнокорейският "Паразит" с шест номинации за "Оскар"

След като филмът на южнокорейския режисьор Понг Джун Хо "Паразит" спечели Златна палма в Кан и взе Златния глобус за най-добър чуждоезичен филм, продукцията получи номинации за "Оскар". Шест пъти се чу името на южнокорейския кинохит по време на..

публикувано на 17.01.20 в 16:07
Проф. Боян Дуранкев

Проф. Дуранкев: Свръхведомство с 1 млрд. лв. няма да реши проблемите във водния сектор

Създаването на едно свръхведомство с 1 милиард лева няма да реши проблемите във водния сектор . Това каза пред БНР икономистът  проф. Боян Дуранкев в коментар на инициативата на правителството за създаване на национален ВиК холдинг .  "Когато..

публикувано на 17.01.20 в 15:42

Глутница кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“

Глутница агресивни кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново. Хората от местността Дервеня, в подножието на екопътеки и пътя за патриаршеския манастир „Света троица“, заявиха пред кореспондента на БНР, че са подавали..

публикувано на 17.01.20 в 15:05
Борис Попиванов

Борис Попиванов: Победите на ГЕРБ през 2019-а вземат своите жертви

"Управляващите се притесняват с основание за съдбата си. Не само за съдбата си в следващата седмица, а за съдбата си в следващата година".  Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов. Според него победите в 2019-а година вземат своите жертви:..

публикувано на 17.01.20 в 14:27
Проф. Дарина Григорова

Проф. Григорова: Рейтингът на Путин беше повлечен от ниското доверие в правителството

"Има опит да се тушира напрежението, свързано с отношението на обществото и недоверието след пенсионната реформа - правителството беше фокусирало целия негатив от ситуацията. В един момент рейтингът на Путин, колкото и да е висок, а на правителството..

публикувано на 17.01.20 в 13:29
Юлия Кръстева

Юлия Кръстева: Когато мине през душата на човека, изкуството вълнува

„Интензивната работа ни зарежда. Човекът на изкуството е с нежна душа и много внимателно трябва да се пипа. Ако не потънеш в професията и не са отворени сетивата ти, няма как да се занимаваш с изкуство“. Това сподели в предаването „Хоризонт за..

публикувано на 10.01.20 в 17:03
Християн и Мартин в студиото на „Хоризонт за вас“

Християн Иванов и Мартин Асенов: Искаме да правим българско кино за българите

Група студенти направиха приключенски филм за тракийския принц Севт. „Откритие“ е по едноименната повест на Таня Мирчева и вече е на големия екран. „Сюжетът започва с откриването на древнотракийска гробница от археологическа експедиция. Вместо..

публикувано на 10.01.20 в 16:39

Стилиян Стойчев: Възможен е криптодобив без наше съгласие

Възможен е криптодобив без наше знание и съгласие, предупреди пред БНР Стилиян Стойчев – системен архитект по сигурността. „Това е възможно и е доста разпространено вече по цял свят. Технологията следва една единствена логика – това е..

публикувано на 10.01.20 в 16:23