Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Пролетен салон на плевенските художници

40 автори показват над 70 творби в рамките на Пролетния салон на групата на художниците в Плевен.  В художествената галерия „Илия Бешков“ са  подредени живопис, графика, скулптура, керамика, дървопластика, мозайка, текстил, създадени по време на..

публикувано на 30.04.21 в 16:41

Първият пътеводител за поклоннически туризъм у нас включва 10 дестинации

10 дестинации са включени в първия пътеводител за поклоннически туризъм в България. Автор е журналистът Иван Михалев. В изданието влизат по-известните църкви и манастира в страната.  „Тази книга е начало. Досега религиозният туризъм е бил слабо..

публикувано на 30.04.21 в 15:41

Опашки в първия ден на зелени коридори за ваксинация

Зелени коридори за ваксинация срещу Covid-19 бяха отворени днес в повечето области на страната. Без предварително записване се поставяше основно ваксината на "Прайзер/Байонтех", но гражданите можеха да избира и препарата на "АстраЗенека". Опашка от..

публикувано на 30.04.21 в 15:40

Кремиковският манастир и активната му социална дейност

Социални дейности - като училище за деца, рехабилитация за деца с увреждания, манастирско стопанство и Божията благодат могат да намерят хората в Кремиковския манастир край София.  Сгушила се в планината, светата обител посреща всеки ден хората,..

публикувано на 30.04.21 в 15:26

Пламен Димитров: Политиците си гледат интереса, а 3 млн. българи ще останат без подкрепа

„ Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31 май . От 1 юни започва реална заплаха и за работещите, и за бизнеса... Бюджетът можеше да се актуализира преди две седмици. Ако не се актуализира, няма да има пари за хората на първа..

публикувано на 30.04.21 в 14:27

Да преоткрием красотата на България

Строгите противоепидемични мерки в съседните на България туристически дестинации отказаха много българи да почиват зад граница по време на Великденските празници.  Залага се на пътуванията вътре в страната, чрез които се открива красотата и..

публикувано на 30.04.21 в 14:07

Холандец стана общински съветник във Велико Търново

Велико Търново стана първият град в страната, в който интересите на местните хора се защитават от чужденец . В навечерието на Великденските празници холандецът Якоб ван Бейлен стана част от 37-членния местен парламент, след като юристът Калоян Янков..

публикувано на 30.04.21 в 13:43
Румен Чолаков

Румен Чолаков: Истински справедлив изборен процес - чрез електронното гласуване

„Това, което наблюдаваме в парламента, е открита война между тройния съюз на статуквото и Антантата на протеста . Обидно е, че промените, приети вчера, бяха продукт на такъв задълбочен спор 14 часа . Това за мен са естествени промени в страна член на..

публикувано на 30.04.21 в 13:32

Пламен Сивов: Индивидуалната нужда от вяра става все по-осезаема

„ Случващото се в храма е отражение на случващото се в колективния разум на вярващите , в индивидуалното преклонение пред чудото на разпятието и последващото възкресение. Църквата окуражава вярващите да извършват актове, които са проява на благочестие и..

публикувано на 30.04.21 в 12:57

Мартин Колев: Цял живот ще продължа да търся магията на книгите

" Вероятно цял живот ще продължавам да търся магията на книгите ", сподели в Световния ден на книгата пред БНР писателят  Мартин Колев, автор на книжната поредица "Софийски магьосници" и на пиесата "Кроасан". По думите му в книгите има..

публикувано на 23.04.21 в 17:15