Хоризонт за вас


Публикации

Явор Гърдев

Явор Гърдев: Протестът оголи разликата между "реалполитика" и "идеалполитика"

Семейството на Явор Гърдев, театрален и филмов режисьор, преподавател е под карантина, тъй като дъщеря му е заразена с коронавирус. Заради разпространението на Covid-19 са се променили плановете на твореца. "Всичко се пренастрои, както..

публикувано на 18.09.20 в 19:12
Частна вила край новостроящия се ГКПП Рудозем

В Родопите всеки ден е борба за оцеляване

Смолянска област е един от най-бързо обезлюдяващите региони в страната. Липсата на поминък прогони голяма част от хората във вътрешността на страната и в чужбина. Животът в Родопите е изключително тежък. Всеки ден е ден на оцеляване. Протести няма,..

публикувано на 18.09.20 в 18:31

Болниците са относително готови за пандемията от Covid-19 през есенно-зимния период

Болниците в страната са относително готови да се справят с пандемията от Covid-19 през есенно-зимния период. Данните са от проведена анкета сред 55 лечебни заведения и бяха представени по време на дискусия за готовността на болниците да посрещнат..

публикувано на 18.09.20 в 17:51
Доц. Костадин Кисьов

Археолози настояват Могилата Малтепе от I-II век след Христа да се превърне в музей

Завърши археологическото проучване на Могилата Малтепе от I-II век след Христа край село Маноле. Припомням, че разкритата през 2019 година внушителна кула от римско време, висока повече от 20 метра, се превърна в истинска сензация, като..

публикувано на 18.09.20 в 17:37

Д-р Сергей Иванов: Не можем да затворим обществото заради страховете на част от хората

„Има едно свръхвнимание към училищата, което граничи с истерия и едва в четвъртия ден от началото на учебната година стана ясно,че нито един от тези ученици или учители не са се заразили в училище “, коментира в предаването „Хоризонт за вас“..

публикувано на 18.09.20 в 15:53

Михаил Екимджиев: Екстрадирането на Абдула Буюк е в нарушение на Конституцията и международни конвенции

Предаденият преди четири години на турските власти бизнесмен Абдула Буюк, обвиняван и като близък до организацията на Фетулах Гюлен, е завел дело срещу страната ни. Преди дни разследване на германското списание „Шпигел" припомни неговия случай с..

публикувано на 18.09.20 в 15:46
Маргарита Иванова

Маргарита Иванова: Кореспондентът е като универсален войник и като арменския поп

„Не съм искала да ставам балерина, не съм искала да ставам космонавт, но не помня, че тази професия ме е впечатлявала като дете." Това сподели репортерът и водещ в програма "Хоризонт" на БНР Маргарита Иванова, която гостува в рубриката „От другата..

публикувано на 18.09.20 в 15:45

Димитър Владимиров: Може да се оптимизира броят на охраняваните лица

"Националната служба за охрана е деполитизирана структура, не може да взема политически позиции към когото и да било", каза за БНР Димитър Владимиров, бивш директор на Националната служба за охрана. Не е красиво да се изваждат насилствено от..

публикувано на 18.09.20 в 14:24

Математическата гимназия в Русе е без топла вода след основен ремонт

На 27 август министрите на здравеопазването и образованието написаха указание какво трябва да се направи в училищата, за да се ограничи разпространението на корона вирусната инфекция. Сред задължителните мерки са топлата вода и сапунът. Оказа..

публикувано на 18.09.20 в 14:09

Структурите на СДС в Пловдив и областта се вляха в проекта на Цветанов

Структурите на СДС в Пловдив и областта се присъединяват към проекта на Цветан Цветанов Републиканци за България.  Това обявиха на пресконференция в Пловдив членове на местното СДС в присъствието на Цветанов. Проектът ще стартира на 20 септември,..

публикувано на 18.09.20 в 12:04