Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон - "You're the One That I Want"

Днес в рубриката "Незабравимите" ще пожелаем Честит рожден ден на Джон Траволта, който става на 62! В негова чест "ще върнем" малко от музикалното настроение на 1978, една изключително силна и успешна за Траволта година.

Един от най-добрите танцьори сред актьорите, тогава той е звездата и в "Треска в събота вечер" и в "Брилянтин". Именно във филмовата реализация на едноименния мюзикъл от 1971 звучи песента, която днес ще е "незабравима" - "You're the One That I Want".

Самият филм се харесва и на критиката, и на публиката, а песента се превръща в един от най-успешните сингли на всички времена, продадена в над 15 милиона копия! "You're the One That I Want" веднага достига първите позиции във всички най-важни класации във Великобритания и отвъд океана, че и в Австралия (да не забравяме, че Оливия Нютън-Джон е една от най-ярките звезди на австралийската музика).

В британската история пък това е петият най-продаван сингъл на всички времена. Тук Джон Траволта показва, че може и да пее доста добре... а цялостното "изиграване" на сюжета на песента си е "жива класика". През миналата година двамата се събраха отново на една сцена и впечатлиха с чудесната си форма.

Всъщност Оливия Нютън-Джон винаги е изглеждала по-млада. Когато се обсъждат актьорите за "Брилянтин", Джон Траволта е безапелационен, но за  ролята на Сейди все не намирали точната актриса. Тогава Оливия е далеч от колежанската възраст, но когато продуцентите я виждат, се убеждават, че определено може да се превъплъти в образа. Така и става!

Една от най-незабравимите екранни двойки - Оливия Нютън-Джон и Джон Траволта!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!