Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кметът на Стара Загора отрече да има корупционна схема в репатрирането на автомобили

Фото: Георги Корнейков, БНР

Принудителната административна мярка преместване на превозно средство, без знанието на собственика, е изключително сериозно въздействие върху гарантираното от Конституцията  неприкосновено право на частна собственост и тълкуването на нормата трябва да бъде стрикно юридически, пише в едно решение на ВАС. Към тази мярка трябва да се прибягва в крайни случаи.

Община Стара Загора е предоставила дейността по принудителното отстраняване на автомобили на пловдивската фирма "Вижън парк" ЕООД. Договорът е на стойност 1 милион и 350 хиляди лева.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров категорично отрече да има корупционна схема в репатрирането на автомобили от т.нар. "паяци" в града:

Наличие на корупционна сделка в Община Стара Загора е просто абсурдно, защото тов , което ние сме направили, е да играем на открита процедура по съответния закон, който е законът за обществените поръчки за избор на изпълнител за репатриране на автомобилите, които Община Стара Загора не може сама да репатрира към този момент.

Договорът с пловдивската фирма е направен по такъв начин, че фирмата събира определен процент от приходите от репатрираните автомобили. Тодоров каза, че договорът е за 5 години.

Справка от Общината сочи, че за 6 месеца пловдивската фирма е получила 137 хиляди 220 лева, Общината – 54 хиляди 888 лева.

Интервюто на Венелина Попова с Живко Тодоров можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!