Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

Шарл Азнавур - "She"

Днес в рубриката ни "Незабравимите" ще слушаме песен, която се нарича, естествено, "Тя". Написана е през 1974 година за британския сериал "Седемте лица на жената" и се превръща в една от най-слушаните песни във Великобритания за годината.

Любопитното в случая е, че неин автор (и пръв изпълнител) е един французин от арменски произход - Шарл Азнавур. Днес той е на 91 години с впечатляваща музикална кариера зад гърба си, истинска музикална легенда. Едва ли някога ниския, не особено красив младеж, на когото всички се подигравали, включително и за твърде дрезгавия му глас (който впоследствие се превръща в негова "запазена марка") си е представял, че го очакват 60 роли във филми, над 1200 песни и 180 милиона продадени албума. Както и кариера на дипломат (посланик на Армения) и на посланик на добра воля. И че ще бъде наречен "френския Франк Синатра".

"Роден съм в артистично семейство, не особено богато на средства, но преизпълнено с обич и взаимна подкрепа" - разказва за себе си Азнавур, чиито приходи само за 2015 г. се оценяват на 46 милиона. Той продължава да обича живота - обича да пътува, обича да се среща с нови хора, обича да издава и нови албуми. Невероятен!

А песента "She", която пише през 1974 г. за британски сериал, заживява нов (отново филмов) живот през 1999. Тогава Елвис Костело я записва, записва я и самият Азнавур в нов аранжимент и тя звучи в началото и в края на един наистина красив филм (който определено можете на днешната дата да гледате отново с удоволствие) - 'NothingHill" с Джулия Робъртс и Хю Грант.

Ето го сега Шарл Азнавур с оригинала от 1974, когато е бил "едва" на 50!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!