Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Честит рожден ден на Калуди Калудов!

Няма истински оперен спектакъл без българските гласове - казва прочутият тенор

Фото: БГНЕС

Днес рожден ден има големият български тенор Калуди Калудов. Открихме го на път за Стара Загора, където започва репетиции за  "Тоска" на Пучини. Знакова за всеки тенор роля, Калуди Калудов я изпява за първи път "чак" на 38 години, защото тогава се усеща узрял и притежавах пълната палитра, необходима за извайването на този образ

Тези "картинни" сравнения съвсем не са случайни, защото в свободното си време тенорът обича да рисува, но и да пише кратки разкази. Но свободно време много няма, защото темпото на живот за него е високо. Винаги съм обичал да работя, жаден съм бил за работа, независимо какъв е хонорара - сподели той в предаването ни "Радиокафе". И разказа за някои от своите емблематични "Тоски", сред които се откроява Анна Томова-Синтова, защото както ми каза друга голяма  певица Люба Велич - мойто момче, няма ли на един оперен спектакъл, където и да е по света, български певец, не е бил истински спектакъл. И със смях добавя, че ние бяхме двама, и хвърчеше огън и жупел. 

Щастлив човек е в момента Калуди Калудов - и заради петмесечния си син Калоян, който пътува с него и съпругата му навсякъде и за него всеки хотел е като нов дом и защото има много спектакли. 

Така да е още 40 години, да му мисли публиката - с усмивка завърши Калуди Калудов и продължи към Стара Загора. 

Премиерата на "Тоска" там е на 18 март.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!