Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Слънчев джаз+ на 20 март:

Марио Станчев с "Джаз преди джаза" по музика на Луи Моро Готшалк

В предаването още: Алфредо Родригес и Ришар Бона, перкусиониста Нана Васконселос, Мишел Хендрикс и Елла Томи Фланаган, италианския квартет на Рафаела Синискалки, плюс почит към Йосбьорн Свенсон

| обновлено 21.03.16 13:03
Марио Станчев в Първо студио на БНР
Фото: binar.bg
"Пресечени пътища" - концепцията ни за март разгръща темата за т.нар. "екзотичен" джаз с последния опус на Марио Станчев с многозначителното заглавие "Джаз преди джаза" по музика на родения в Ню Орлиънс преди почти два века Луи Моро Готшалк.

Още едно току-що излязло произведение с кубинско-космополитно звучене, откъдето вече слушахме автора Алфредо Родригес с любимия ни басист и певец Ришар Бона. Сега е ред на още една тяхна пиеса, както и една трактовка на Родригес върху Бах. Афро-темата няма да бъде пълна без космическите ѝ измерения с напусналия ни наскоро бразилски перкусионист Нана Васконселос (Астронафрика).

Вокалният джаз е в широките граници. От едната страна е скат а ла Елла в посветения ѝ албум на Мишел Хендрикс в компанията на пианиста на Елла Томи Фланаган. От друга - италианския квартет на Рафаела Синискалки с дълбочините на Том Уайтс. И за финал - още почит към Йосбьорн Свенсон от колегите му в АСТ от концерт в Берлинската филхармония.

Нощта е млада!

Приятно слушане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!