Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

Майкъл Барат - "Оh Julie"

Днес в рубриката "Незабравимите" ще слушаме най-продавания британски изпълнител в началото на 80-те. Той е от Уелс, но не, не е Том Джоунс.

Става дума за Майкъл Барат или както всъщност е по-известен - Shakin' Stevens. У нас той е известен като че ли най-вече чрез кавъра на Васил Найденов на песента, която днес ще звучи в нашата рубрика - "Оh Julie". Това е един от четирите хита на Shakin' Stevens, достигали първата позиция в британските класации.

Но да ви разкажем малко за него - роден е в столицата на Уелс, Кардиф. Последно от 11-те деца в семейството на ветеран от Първата световна война, Майкъл от малък се "запалва" по рока. През 60-те си има група (както е било модно тогава) - Майкъл Барат и "The Sunsets".

През 1977 се явява на прослушване и е харесан за ролята на Елвис Пресли в театър в Лондонския Уестенд. Това е следващия етап в развитието му, тогава приема и сценичното си име Shakin' Stevens. През 1979 пък се запознава с "правилния продуцент" и по негов съвет се разделя с групата и започва солова кариера. Изключително успешна!

И ние го слушаме именно от тези славни времена, и по-точно с песента от 1982 "Oh Julie".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!