Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

Никол Кроазил - "Къде отидоха всички наши лета"

Натали Делон

Днес в рубриката ни "Незабравимите" пак е време за епизод от романтичен (френски) филм. Той се нарича "Особен урок" и е на режисьора Мишел Боарон. В главната роля е Натали Делон (тогава - все още съпруга на Ален Делон и майка на вече 4-годишния Антони Делон) - една от най-големите красавици в онези години, актриса и модел.

Робер Осеин, Бернар Льо Кок, Рено Верле са останалите имена в този незабравим по френски филм за любовта на колежанин към по-възрастната от него съпруга на  прочут автомобилен състезател. Цялостната деликатна атмосфера на филма е постигната и благодарение на прекрасната музика на Франсис Ле, който между другото, именно днес, на 26 април става на 84!

Един от най-добрите филмови композитори на всички времена, Франсис Ле има истински "летящ старт", защото малко след пристигането си в Париж се среща с младия и все още неизвестен Клод Льолуш, той го моли да напише музиката към "Един мъж и една жена" и... Франсис Ле вече е част от музикалната история. Негова е музиката за филми като "Любовна история" (за която получава "Оскар"), за още три филма на Льолуш; прочуто е сътрудничеството му с Мирей Матийо, а една от най-прекрасните му песни е именно "Къде отидоха всички наши лета" из филма "Особен урок".

Ето я - пее Никол Кроазил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!