Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Реджеп Тайип Ердоган: Членството в ЕС е стратегическа цел

Реджеп Тайип Ердоган
Фото: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган определи като стратегическа цел членството на страната в Европейския съюз.

Членството в Европейския съюз е стратегическа цел за нашата страна, заяви турският държавен глава в специално послание, което направи по повод на Деня на Европа.

В същото послание Ердоган изрази надежда, че въвеждането на безвизов режим за турските граждани за страните от Европейския съюз ще ускори присъединяването на Турция към Евросъюза.

Надявам се, че въвеждането на бизвизовия режим за европейските държави ще повлияе положително върху изпълнението на дадените обещания към нас от страна на ЕС и ще ускори процеса на присъединяването на Турция към Евросъюза, посочи Ердоган.

Турският държавен глава и друг път е декларирал, че Турция ще приеме да бъде приета само като пълноправен член на Европейския съюз и няма да приеме това да стане под никакви други форми като привилегировано членство например.

В същото време Ердоган обвини Европа в прилагане на диктатура и жестокост. В реч пред симпатизанти на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Малатия той отправи остри критики към Европа за това, че затваря границите си за мигрантите и бежанците от Сирия.

Европейските страни нямат милост, проявяват жестокост и се държат като диктатори, каза турският държавен глава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!