Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

"Акага" и "Кварто квартет" – комбинация за милиони (нови идеи)

Тази вечер "Акага" и "Кварто квартет" излизат заедно на сцената (сцената е зала 3 на НДК) точно в 20 часа. Една определено любопитна, слънчева и интригуваща музикална комбинация! Но не си мислете, че те просто ще излязат и ще свирят заедно (което също би било интересно), не, те създават специални нови "парчета" и аранжират стари, така че максимално добре да се използват "силните страни" на всяка от формациите.

Всичко иначе започнал някога, при получаването на една награда ("Кристална лира" и за "Акага", и за "Кварто"). Зарадвали се, снимали се, казали си, че "трябва да направят нещо заедно"... и ето го проектът ЛИБИДО, вече е факт.

За процеса на работа, за това, което е написано, и за "точната доза импровизация", за това, което "Акага" вземат от квартета и за завръщането към класическата музика, която е в кръвта на всички в брас формацията, говорим в сутрешното "Радиокафе" с тромпетиста Георги Велев. "Кварто" са представени от виолистката Таня Тодорова, тя добавя "щрихи" за лекотата и лятото, които те пък "заемат" от "Акага".

Ще има и певици, при това от НАТФИЗ, млади, (все още) непознати, затова и съвсем неподправено пеещи. Точно като за такъв непринуден, летен и ведър проект, в който има дори и фолклорни напеви, а и ди джей (Борче).

Чуйте, а и отидете на концерта – фънк, фюжън, струнен квартет и брас великолепие в едно!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерея