Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти в Слънчев джаз+ на 19 юни:

Пианото на Данило Реа, италианска версия на Summertime, китарите на Михал Чаковски и Карлес Бенавент в компанията на Хорхе Пардо

| обновлено 20.06.16 9:49 БНР Новини
Водещият на Слънчев джаз+ (вляво) с Хорхе Пардо
Фото: Личен архив
Последни отзвуци от италианската поредица на лейбъла "Casa del Jazz" - още сме в римския Аудиторио Парко делла музика с пианото на Данило Реа и версията му на The Man I Love.

Гершуин звучи и в самото начало - нали сме в очакване на лятото, но версията на Summertime (също италианска) е от проекта на т.нар. "млади лъвици" (Джовани Леонесе) "Джанис". Общото между Джоплин и Брел (освен епохата) е и в съвременния им джаз-прочит, в случая с Брел много брюкселски с гласа на Давид Ленкс и Брюксел джаз оркестра.
Освен в техния град, те ни водят и в Амстердам, а малко преди тях сме и в Хавана с авторската композиция на Херардо Нуньес - този път в китарно дуо с друг наш приятел, Улф Уакениъс.

И още малко китари, включително басови - Михал Чаковски с композиция от "Индиялусия" и Карлес Бенавент в компанията на друг наш приятел, Хорхе Пардо.

Последните два албума, както и посветения на Брел предлагаме за пълно интегрално слушане в подкастите на Джаз+ в интернет-радио Бинар.

Нощта е млада!

Приятно слушане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!