Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Музика и театър в ХI Лятна академия на изкуствата в Созопол

За 11-и път Созопол ще посрещне преподаватели и ученици, готови да съчетаят полезното с приятното - едните да предадат, а другите да получат нови познания, докато релаксират край морето.

Изкуството се ражда от слънце, въздух, свобода и творчески устрем. Непоколебимата последователност на нашият екип е един ден сред безкрая на лятното море Академията на изкуствата да обединява всички музи и да дава път в творческото развитие на младите таланти - пише в обръщението си проф. Георги Спасов, флейтист и артистичен директор на Академията на изкуствата.

В Академията отново са поканени видни български музиканти - акад. Петко Радев - кларинет, проф. Анатоли Кръстев - виолончело, Мария Принц води курса по пиано, а Маргарита Калчева - по контрабас. В списъка са още майсторски класове по народно пеене на Бинка Добрева и  по живопис на Юлиян Илков-Месса и Силвия Илкова.

Това лято новост са майсторският клас по цигулка на проф. Кеворк Мардиросян, който ще се проведе в Бургас, и курсът по актьорско майсторство на Касиел Ноа Ашер, която е подготвила специална програма, включваща и отбелязването на 400 години от смъртта на Шекспир.

Чуйте в звуковия файл интересни подробности за Лятната академия на изкуствата в Созопол от организатора ѝ Петя Великова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!