Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

На утрешното заседание столичните общински съветници

Одобряват новия 3-членен директорски борд на ЦГМ

Обявяват конкурс за шефове на „Столичен автотранспорт“ ЕАД и „Столичен електротранспорт“ ЕАД

БНР Новини
Фото: sofiatraffic.bg
Преди 3 месеца Столичният общински съвет (СОС) обяви конкурс за ново ръководство на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това стана след скандал, свързан с поръчка за 60 спиркови навеса. Последствията бяха оставки - на цялото ръководство на ЦГМ, както и на заместник-кмета по транспорта в София.
От броени дни е назначен нов транспортен зам.-кмет - това е 27-годишният Евгени Крусев. По настояване на столичния кмет числеността на борда на директорите на ЦГМ беше намалена от 5 на 3 члена, а процедурата вече е стигнала до крайно класиране и гласуване от СОС.

Николай СтойневОт допуснатите 15 кандидати за шефове на ЦГМ, 12-членната комисия по конкурса е избрала Никола Рогачев и Христиан Петров. Трети член на борда засега ще бъде Румяна Милова.
Това разясни за Радио София Николай Стойнев - зам.-председател на СОС и председател на комисията по конкурса.

В дневния ред на утрешното заседание на общинските съветници присъстват още точки и доклади относно закриване на Центъра за градска мобилност и създаване на общинско предприятие за стопанисване и управление на зоните за платено паркиране, както и за обявяване на конкурс за шефове на „Столичен автотранспорт“ и „Столичен електротранспорт“.

Чуйте повече по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!