Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Президентските избори и референдумът ще са на 6-и ноември

| обновлено 29.07.16 12:47
Фото: mfa.bg

Изборите за президент и вицепрезидент, както и референдумът, ще бъдат на 6-и ноември, реши Народното събрание. Предложението беше внесено от депутати от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, Български демократичен център и "Атака".

Отхвърлени бяха проекторешенията на БСП и ДПС президентските избори да са на 23 и съответно на 30 октомври. Заедно с изборите за държавен глава ще се проведе и националният референдум, иницииран от Слави Трифонов, но само по три от въпросите в него, тъй като вчера Конституционният съд отхвърли като противоконституционни другите три – за броя на народните представители, за електронното гласуване и за възможността полицейските шефове да се избират мажоритарно. Преди това депутатите възложиха на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на "Летище София" ЕАД за периода 1 януари 2013 г. до 30 юни 2016 г. 


Народните представители ще разгледат предложението за провеждане на национален референдум, внесено от Веселин Марешки. Един от въпросите е "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?". 


   
Репортаж с акценти по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!