Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Христо Първанов: Газовите доставки няма да бъдат нарушени заради опита за преврат в Турция

Фото: БГНЕС

Газовите доставки няма да бъдат нарушени заради опита за преврат в Турция, заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" проф. Христо Първанов, който преподава в катедра "Транспорт и енергетика" в УНСС. Експертът определи случващото се в страната като бутафорен преврат и подчерта, че към момента никой не се е легитимирал като водач на "превратаджиите". Великите сили в лицето на големите държави и монополите нямат интерес от проблеми в доставките на синьо гориво или провал на големите инфраструктурни проекти, заяви Първанов:


Не виждам от къде ще дойде интерес за нарушаването на тези газови доставки и проектите за газопроводи, освен от някакъв чисто моментен конюнктурен план и то на вероятно някаква такава полу-терористична социална структура.

Първанов допълни:

Парите и газопроводите обичат тишината. Не трябва да забравяме, че Ердоган дойде на власт и неговата власт се поддържа от крупния капитал, не само от турски, но и световен капитал, а крупният капитал не е заинтересован от това около газопроводите да се вдига шум. Няма логика някоя социална или икономическа сила да иска нарушаването на доставките, поставянето под съмнение на диверсификацията и на трасетата, пък и на източниците на газ, които идват към Европа и т.н.

Цялото интервю с проф. Христо Първанов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!