Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Димитър Ганев

Димитър Ганев: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се опитват вътрешно да се надцакват

Не смятам, че това мнозинство е заплашено от нови избори, дори и след ротацията , обясни пред БНР  Димитър Ганев, политолог от изследователски център "Тренд“. "През  последните седмици ставаме свидетели на ежедневни противоречия между..

публикувано на 03.12.23 в 13:45
Георги Ганев

Георги Ганев: Крайно манипулативно е да се говори за влизане в дългова спирала

Крайно манипулативно е да се говори за влизане в дългова спирала . Това заяви пред БНР депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев и уточни: " Ако някой ми посочи някъде в историята на човечеството държава, която с 3% дефицит е влязла в дългова спирала , при..

публикувано на 03.12.23 в 12:10
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари

Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари . Това заяви пред БНР  Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на ИТН. Така той обясни причината  партията му да не подкрепи бюджета на НЗОК.  " Знаете ли какъв..

публикувано на 03.12.23 в 12:25
Кузман Илиев

Кузман Илиев: Това е бюджетът - шампион по разхищение в нашата история

В България пада плоският данък.  Това заяви пред БНР икономистът Кузман Илиев.    "Това, което въвеждаме с този бюджет, е един глобален корпоративен данък за големите мултинационални компании с обороти над 750 милиона евро. То е  краят на..

публикувано на 03.12.23 в 11:20
Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов

Анализатори: Напрежението в управлението е до голяма степен игра с публиката

Конфликтът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да е перманентен, за да поддържа убедеността у избирателите им, че са все още на правилната страна . Ако демонстрират някаква синергия, това би отблъснало поддръжниците и на едните, и на другите. Това мнение..

публикувано на 26.11.23 в 12:50

Проф. Амелия Личева: Идва активно поколение, не трябва да ги разочароваме

Книгата "Университетът на бъдещето" събира отговорите на 58 възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" през годините, които отговарят на въпросите на проф. Амелия Личева. Сборникът е посветен на 135-ата годишнина на Алма Матер. Софийският..

публикувано на 26.11.23 в 12:27
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк за Шенген: Не смятам, че всички битки са загубени

Не смятам, че всички битки са загубени , изказа мнение пред БНР евродепутатът Илхан Кючюк в коментар за приемането на България в Шенген. По думите му българският въпрос за Шенген е заключен във вътрешнополитическите боричкания в..

публикувано на 26.11.23 в 11:43

Антоанета Цонева: Няма значение от коя партия е кметът на общината, добрите проекти ще бъдат подкрепени

Няма значение от коя партия е кметът на общината, добрите проекти ще бъдат подкрепени . Това каза пред БНР Антоанета Цонева, депутат от ПГ на ПП-ДБ.  " Подадени са проекти за над 2,5 млрд. лева . Общините са подали проекти, има критерии. Ние..

публикувано на 26.11.23 в 11:21