Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Пътят към еврозоната - страхове и ползи

"Трудно бихме могли да говорим за междуинституционална война, защото президентската институция няма капацитета и ресурса да се противопоставя на изпълнителната власт - чисто институционално", каза пред БНР политологът  доц. Стойчо Стойчев  в коментар..

публикувано на 23.02.20 в 12:21
Искрен Веселинов

Искрен Веселинов: Скандалът с избора на членове на КРС не е повод за напускане на коалицията

Скандалът при избора на членове на КРС не е повод за напускане на управляващата коалиция, заяви  пред БНР депутатът от "Обединени патриоти"  Искрен Веселинов - съпредседател на ОП и зам.-председател на ВМРО. Той  добави, че "флиртовете" в едно..

публикувано на 23.02.20 в 11:49
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Не е нормално противопоставянето, което президентът започна спрямо институциите

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава".  Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него..

публикувано на 23.02.20 в 10:51

Димитър Данчев: БСП винаги е подкрепяла влизането на България в еврозоната

"БСП винаги е подкрепяла влизането на България в еврозоната", каза пред БНР Димитър Данчев -   секретар на ПГ на БСП. Той уточни, че за социалистите притеснителен е начинът, по който се водят преговорите по влизането в ERM 2, както и начинът,..

публикувано на 23.02.20 в 10:40
euro

Води ли се кампания срещу еврото

"Дебатът за влизането в еврозоната засяга всеки един българин и е важно да се води с факти".  Това каза пред БНР Илияна Цанова - заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции, вицепремиер в служебните..

публикувано на 23.02.20 в 10:02
Мариус Донкин

Мариус Донкин: Културата е целта, за да живеем по-добре

„ Хората могат да живеят на тази Земя, ако започнат да се разбират дори когато не познават думите, които употребяват . Ако така започнем да живеем, то ще живеем много по-добре. Културата е целта, за да можем да живеем добре“. Такава..

публикувано на 16.02.20 в 12:10
Атанас Атанасов в студиото на “Неделя 150“

Атанас Атанасов: Проверката на приватизацията е политическа инициатива

„Възложената на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства е политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и..

публикувано на 16.02.20 в 11:58
Димитър Димитров

Димитър Димитров: Машинното гласуване е вид прахосничество

„Няма машинно гласуване, това е понятие , с което се внушава генерализирано недоверие в изборния процес. Машините могат да работят, когато секционните комисии, които са на място, искат те да работят… Няма как да се избяга от наличието на..

публикувано на 16.02.20 в 11:30

БСП вероятно ще подкрепи законовите промени за изгарянето на отпадъци

„БСП вероятно ще подкрепи внесените от ГЕРБ законови промени за по-строг контрол при изгарянето на отпадъци “. Това каза пред БНР депутатът от левицата Атанас Костадинов, който е и бивш зам.-министър на околната среда и водите. „..

публикувано на 16.02.20 в 10:55
Ивелина Василева

Процедурата по ОВОС ще подсили превантивния контрол при изгарянето на отпадъци

„Със задължителната процедура по ОВОС искаме да подсилим превантивния контрол, да може да се прави детайлен анализ в ранна фаза , да се предприемат мерки със залагане на изискване за най-модерни технологии, за информираност на..

публикувано на 16.02.20 в 10:25