Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Илиян Василев и Андрей Райчев

Под видимия пласт на българските политика и бизнес

„Дума не може да стане, че България е управлявана от олигарси. „Видимите олигарси“ периодично излизат на сцената и си правят илюзии, като се опитват да придобият политическо влияние … Васил Божков никога не е опитвал да взима властта, да прави..

публикувано на 24.05.20 в 15:02

24-ти май - празник, вълнуващ колкото рождените дни и новите години

„ 24-ти май е празник толкова вълнуващ, колкото са рождените дни и новите години . Нещо хубаво предстои да се случи“. Това сподели в предаването „Неделя 150“ певецът и музикант Стефан Вълдобрев . „Към всеки нов ден и всеки нов проект подхождам с..

публикувано на 24.05.20 в 14:07

Красимир Вълчев: Фундаменталните промени в света ще се отразят и върху образованието

„ В образователната система вървим заедно ... Всички професии са важни, но ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти във всички останали области “. Това каза пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.  По..

публикувано на 24.05.20 в 12:44
Георги Господинов

Георги Господинов: Всяка книга е времеубежище

„Този празник – 24 май, за мен е личен и когато един празник стане личен, той е спасен и се предава от човек на човек . Този празник може без манифестации и без ритуали. Този празник е всекидневен, защото празнуваме думите “. Това сподели пред БНР..

публикувано на 24.05.20 в 11:39
Калоян Стайков

Калоян Стайков: Бъдещето на данъчната политика се поставя под въпрос

„Принципната промяна в политиката за събиране на данъци, в данъчната структура на страната не трябва да се прави с лека ръка само защото някой е сметнал, че някой сектор по този начин може да бъде подпомогнат . Би трябвало тази промяна е да..

публикувано на 24.05.20 в 11:09
Валери Симеонов

Валери Симеонов: Има картелно споразумение при мобилните услуги

„ След Васил Божков идва времето на Валентин Златев … Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“. Това каза пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на парламента и..

публикувано на 24.05.20 в 10:39
Университета за национално и световно стопанство

Ректорът на УНСС: 100-годишен юбилей на един университет е празник на духа

"100-годишен юбилей на един университет е и празник на духа". Това каза пред БНР проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС по повод годишнината на учебното заведение, който ще бъде отбелязан виртуално. В предаването "Неделя 150" проф. Димитров сподели,..

публикувано на 17.05.20 в 13:35
Красимира Величкова

Красимира Величкова: Обществото ни не е губило чувствителност към солидарността

"Българското общество никога не е губило своята чувствителност в проявите си на солидарност. Особено, когато става дума за тежки хуманитарни кризи и бедствия".  Това каза пред БНР Красимира Величкова - директор на Българския дарителски форум. По думите ѝ..

публикувано на 17.05.20 в 12:16

БСП и ГЕРБ в спор за парите и щетите от кризата

"Голяма част от щетите, които се нанесоха на икономиката на България не са в изразходването на парите, а кои са действията, които спъват икономиката в това време. Не знам дали правилно бяха преценени усилията през тези два месеца и дали не прекалихме с..

публикувано на 17.05.20 в 11:23

От 1-ви юли ще стартира мярка за заетост на лица, ангажирани в автобусния транспорт

От 1-ви юли ще стартира социална мярка за заетост на лица, ангажирани в обществения превоз на пътници в автобусния транспорт - редовен или случаен. Това каза пред БНР министърът на транспорта Росен Желязков и уточни, че мярката ще действа първоначално..

публикувано на 17.05.20 в 10:39