Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Явор Дачков и Тончо Краевски пред БНР: Какво ще стане

„ БСП е консолидирана, но дали е готова да вземе властта, това ще покаже ситуацията “. „ БСП трайно стои като втора политическа сила е важно в следващото управление да участва във властта . Няма друг изход. Корнелия Нинова трябва да се..

публикувано на 20.09.20 в 13:58
Александър Иванов

Процедурата по избор на нов председател на ЦИК започва до дни

„ Никой не иска да поеме отговорност да номинира нов председател на Централната избирателна комисия . Новата процедура ще стартира през другата седмица и ще се финализира в срок от 5 до 7 дни“. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Александър..

публикувано на 20.09.20 в 12:17

Христо Проданов: Борисов работи на принципа – след мен и потоп

„ Очевидно е, че БСП е единна и има достоен лидер, на който се доверява. Ние сме твърдо анти ГЕРБ… Основната ни задача е да свалим ГЕРБ . Очевидно е, че упорството на Бойко Борисов да не подава оставка създава хаос“. Това подчерта пред БНР Христо..

публикувано на 20.09.20 в 12:06

Никола Вапцаров, Изправи се.БГ: Станахме окупатори по неволя

„С ръка на сърцето казвам, че станахме окупатори по неволя . Чухме призива на управляващите, че търсят диалог с протестиращите и подготвихме декларация за тях с исканията на протестиращите. Нямаме претенцията, че представляваме всички..

обновено на 20.09.20 в 11:51

Иванка Иванова: Има драматично влошаване на качеството на законодателството

„ От пролетта на тази година има драматично влошаване на качеството на законодателството . Народното събрание влезе във френетична активност, давайки си сметка колко малко време му остава до края на мандата“. Това каза пред БНР Иванка Иванова,..

публикувано на 20.09.20 в 11:08

Таня Михайлова: Индивидуален подход към всяко училище при Covid-ситуация

„ Ситуацията занапред ще се разглежда индивидуално за всяко училище . Ако определим, например, 10%, то в едно училище с 900 ученици 10% е един брой вирусоносители, а при училище с 200 ученици – друг. Важно е да можем да реагираме към..

публикувано на 20.09.20 в 10:38

Училищата няма да се превърнат в центрове на боледуване от Covid-19

„ В училищата заразяването с коронавируса не е проблем, проблем е разпространението на вируса . Училищата няма да се превърнат в центрове на боледуване или в центрове на тежки проблеми за здравната система. Те ще станат още един канал за..

публикувано на 20.09.20 в 10:12

С кого си говори властта

" Властта трудно разговаря с онези, които не я харесват ", така  политологът Страхил Делийски коментира пред БНР поведението на премиера Бойко Борисов в дните на антиправителствени протести.  По думите му става въпрос за масово усещане за..

публикувано на 13.09.20 в 11:58

Михаил Миков: Обикновените социалисти повярваха, че Нинова е спасителката от ГЕРБ

"Не гласувах и смятам, че този избор създава повече проблеми на БСП, отколкото решава".  Това каза пред БНР бившият лидер на БСП Михаил Миков. Той поздрави Корнелия Нинова с избора и за председател на левицата. "Не съм имал илюзии, че може да има друг..

публикувано на 13.09.20 в 11:32
Тома Биков

Тома Биков: Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си

" Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо..

публикувано на 13.09.20 в 11:02