Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Александър Маринов

Проф. Александър Маринов: Има системен проблем с управлението на държавата

"Има системен проблем с управлението на държавата. Това управление беше хаотично, неподредено, на моменти лишено от аргументи . Това винаги води до лош резултат". Това коментира пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател по..

публикувано на 31.07.22 в 12:26

Росен Костурков: Още през март трябваше да поискаме вот на доверие

"Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа - изпълнителен съвет и национален съвет на "Продължаваме промяната", за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с "Демократична България". Каквото и..

публикувано на 31.07.22 в 11:59

Атанас Атанасов: На изборите ще се сблъскат силите на реформацията и тези на реставрацията

"На предстоящи избори, ако прекараме невидима фронтова линия, от една страна ще бъдат силите на реформацията, от друга - тези на реставрацията . Това ще е основният сблъсък - между тези, които протестираха срещу Борисовата държава, и тези, които..

публикувано на 31.07.22 в 11:31

Проф. Румен Гечев: При баланс на интересите можем да се върнем към нормалност за природния газ

"Външната политика не би трябвало да бъде разделение между леви и десни. Това е погрешно. Десните се опитаха да си присвоят така наречената и нищо незнаеща, ако не бъде изпълнена със съдържание, евроатлантическа ориентация . Да припомня, че..

публикувано на 31.07.22 в 11:09

Деница Сачева: Служебният кабинет да обяви търг за дългосрочен договор за газ - без руски и без посредници

" ГЕРБ решихме да призовем служебното правителство да обяви търг за дългосрочен договор за газ - без руски газ и без посредници . Диверсификацията в енергийната сфера няма алтернатива и задължително трябва да се случи". Това съобщи пред БНР Деница..

публикувано на 31.07.22 в 10:36
Инж. Валентин Николов

Валентин Николов: Над 1000 строителни фирми ще спрат дейност до края на годината

"Не е вярно, че пътностроителните фирми са свалили правителството на промяната. Проблемът с тези фирми е само върхът на айсберга . Политическата криза и управлението на промяната се отразиха изключително негативно върху строителния отрасъл.....

публикувано на 31.07.22 в 10:07
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Времето на червените линии изтече, трябва да се търсят пресечните

"Проблемът не е, че някаква парламентарна група си говори и анализира технологията на политиката, защото това е част от процеса, по-големият проблем е, когато политиката бъде сведена просто до технология и властта бъде сведена просто до..

публикувано на 24.07.22 в 12:36

Валентин Михов: Най-големите 20 кредитополучатели на ББР са 90% от портфейла

"Ситуацията в страната и несигурността оказват влияние върху Българската банка за развитие. Има решения за банката, които трябва да се гласуват в парламента ". Това каза пред БНР Валентин Михов, председател на Надзорния съвет на..

публикувано на 24.07.22 в 12:09

Христо Иванов: Какво ще се случи от това, че ИТН са се нацупили и фръцнали?

" Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става дума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това..

публикувано на 24.07.22 в 10:53