Неделя 150

„Неделя 150“ е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.

Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. 

Дайджестът на програма „Хоризонт“ има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Явор Стаматов

Публикации

Андрей Райчев

Андрей Райчев: Проблемите в САЩ са наши проблеми, те са големи и сега започват

" САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи". Така анализаторът Андрей Райчев коментира пред БНР протестите във Вашингтон на привърженици на Доналд Тръмп,..

публикувано на 10.01.21 в 14:33
Цветозар Томов

Цветозар Томов: Нужни са промени в Изборния кодекс, за да не бъдат лишени хора от право на глас

" Нужни са промени в Изборния кодекс ", заяви пред БНР социологът Цветозар Томов и уточни: "Добре е депутатите да поставят на масата Изборният кодекс и да внесат промени в него, но не да не решават само проблемите с гласуването на..

публикувано на 10.01.21 в 12:26

Даниела Дариткова: Имаме готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница

" Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори ".  Това обявr в интервю за БНР председателят на..

публикувано на 10.01.21 в 11:59
Георги Свиленски

Георги Свиленски: БСП работи в режим "Избори на 28 март", лъжа е, че ще правим коалиция с ГЕРБ

" БСП работи в режим "Избори на 28 март" , заяви пред БНР Георги Свиленски - председател на предизборния щаб на БСП. Той подчерта, че социалистическата партия е готова за предстоящите парламентарни избори.  " Целите на БСП са спечелване на..

публикувано на 10.01.21 в 11:15
Йордан Цонев

Йордан Цонев: Не на всяка цена се стремим към изпълнителната власт

" Не на всяка цена се стремим към изпълнителната власт ". Това каза пред БНР заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев. Той уточни, че целта им е приоритетите от тяхната програма да бъдат приети от управлението: "Сегашният тип мнозинства, просто..

публикувано на 10.01.21 в 10:44

Проф. Мурджева: Алергичната реакция е най-сериозното опасение като странична реакция от ваксината

" Най-голямото опасение при ваксинирането е да не се развие алергичен шок, което е описано , т.е. алергичната реакция е най-сериозното опасение като странична реакция", каза пред БНР проф. Мариана Мурджева, имунолог, ректор на Медицинския..

публикувано на 10.01.21 в 10:14

Доц. Кунчев: Следващата седмица ще решаваме за удължаване или облекчаване на мерките

Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничителните противоепидемични мерки и след 31-ви януари, или по-рано да бъдат облекчени . Това каза пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, член на Националния..

публикувано на 10.01.21 в 10:07

България 2020 на бързи обороти: Пандемия, протести и немислими неща в енергетиката

2020.  Година, белязана от невиждана здравна криза в най-новата ни история.  Година, която подчини живота ни на коронавируса и разклати и без това крехките основи на редица ключови сектори в страната.  Година на героите, които спасяват човешки..

обновено на 20.12.20 в 12:02

Палми Ранчев: Психологически Кубрат Пулев беше отрязал всички пътища за отстъпление

"В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион",   така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на..

публикувано на 13.12.20 в 12:30
Проф. Александър Маринов

Проф. Ал. Маринов: Датата 28 март за изборите може да бъде преосмислена

" Датата 28 март за парламентарните избори може да бъде преосмислена при някакво извънредно критично развитие на събитията ",  каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента. Според него няма човек, който..

публикувано на 13.12.20 в 12:04