Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

„Brown Eyed Girl“ – Ван Морисън

| обновлено 02.08.16 15:33
Фото: Архив
Днес в рубриката "Незабравимите" ще се върнем почти 50 години назад, към лятото на 1967, когато излиза "Brown Eyed Girl" на Ван Морисън - песента, която ще се превърне в най-големия му хит и ще присъства във всички "представителни" компилации, посветени на 60-те.
Това е времето, когато певецът е "скъсал" с една от големите компании, както и с групата си Them и се е върнал във Белфаст в търсене на нов договор. Тогава му се обаждат от по-малката и независима Bang Records и Ван Морисън набързо  се качва отново на самолета, за да стигне до Ню Йорк и да подпише договор.

"Brown Eyed Girl" (Момичето с кафявите очи) е моментален и траен успех, бързо се озовава в Топ 10 в САЩ и в Англия, макар и с някои малки промени в текста (все пак говорим за 60-те, когато много се е внимавало да няма "сексуален подтекст").

А през 2011 песента се присъединява към една наистина "елитна група"  - на тези, които официално имат 10 милиона "пускания" в американския радиоефир. И ние добавяме още една софийска "бройка" към тази впечатляваща цифра.

Приятно слушане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!