Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Magnifico пред Радио София, преди да излезе на сцената в Банско

Броени дни остават до второто издание на Бохеми фестивала в Банско - фестивал, който на 3 и 4 септември за втори път ще събере куп балкански звезди на площада в курортното градче.

Един от двамата хедлайнери (все с приказно-приключенски имена) - словенската звезда Magnifico (Великолепния) даде специално интервю за Радио София. "Заварихме" го в Любляна - градът, който (по негови думи) много се е променил за последните 7-8 години (за добро) и неслучайно е Зелена столица на Европа. И продължихме да говорим - за миналото (общо балканското), за "шлагерите", които според певеца, са рядка и изумителна комбинация от "какво ли не", но до голяма степен са били определящи за неговото детство (редом с "Бийтълс", разбира се) и за цялата музикална картина на "онези години".

Magnifico, чието истинско име е Robert Pesut, е роден на 1 декември 1965 г. Имал е своите рокаджийски години, за да стигне обаче до своя собствена комбинация от стилове, в която има и фънк, и диско, и електронна музика, и "шлагерност", и балканската музика в цялото ѝ великолепие. Говорим за новия му албум, за близостта ни, за Италия (където той е много, много известен), за всичко, което ни свързва - чуйте. Ако поискате да чуете него, разходете се до Банско - фестивалът е на площада и е безплатен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!