Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Констанца Дюлгерова с награда от лятната академия "Моцартеум"

Констанца Дюлгерова по време на награждаването в Залцбург
Фото: Christian Schneider

21-годишната пианистка Констанца Дюлгерова, носителка на приза "Млад музикант на годината 2012" в националната анкета на предаването за класическа музика "Алегро виваче", спечели престижна награда от Международната лятна академия "Моцартеум" в Залцбург. Българката беше една от осемте отличени от респектиращото жури след конкурс в няколко тура, в който участваха над 400 пианисти и много други инструменталисти и певци. 


Възпитаничка на Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, Констанца има шанса да учи при големия български пианист Людмил Ангелов. В момента тя е  студентка във виенския Университет за музика и изпълнителски изкуства, в класа на видния пианист и диригент Щефан Владар. С него младата пианистка работи активно и в майсторския клас в Залцбург. 

Общо 28 бяха тази година майсторските класове по различни специалности в Международната лятна академия "Моцартеум", която отпразнува своята 100-годишнина. 

Чуйте интересни подробности за успеха на Констанца Дюлгерова в интервюто, излъчено в предаването "Алегро виваче". (в звуковия файл)

Наградените в лятната академия



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!