Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Незабравимите

"Born to Run" - Брус Спрингстийн

Фото: ЕПА/БГНЕС
Днес в рубриката "Незабравимите" слушаме един от "най-американските" певци - Брус Спрингстийн.
Той е другият (освен Джон Бон Джоуви) известен рокаджия, роден в Ню Джърси. Когато е на 26 години (а наскоро навърши 67), Брус Спрингстийн записва песента, дала име и на албум - "Born to Run". И той се превръща в първият му наистина голям успех.
Любопитно е, че двата най-продавани албума (и сингъла) на певеца започват с думата "роден" - Born to Run и  -19 години по-късно - Born in the USA.

Брус Спригнстийн има 20 Грами-та, два Златни глобуса и дори един Оскар (за песента "Streets of Philadelphia" от едноименния филм през 1992-ра). През 1999-а е "приет" в Залата на славата на рока, като негов "поръчител" е Боно от U2, като двамата си разменят ролите 7 години по-късно. Във вените на Брус тече холандска и ирландска кръв (по бащина линия) и италианска (и по-точно неаполитанска) по линия на майка му. Един от най-продаваните изпълнители на всички времена (над 120 милиона албума), припознат като "певецът от и на работническата класа", извоювал си прозвището "The Boss", през 1975 Брус Спрингстийн е бил на път да захвърли музикалната кариера, ако нещата с "Born to Run" не се получат. Е, получили са се! Чуйте!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!