Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Савина Дилова: Кърменето е най-доброто хранене за бебето

Отразява се благотворно и на майката, подчертава консултантът по кърмене, която открива благотворителна изложба в петък

Фото: podkrepazakarmene.com
Кърмата е нормата, кърменето е нормалното хранене за едно бебе. Храненето с адаптирани млека не може да осигури всичко необходимо на детето. – Това обясни в Часът на здравето Савина Дилова - консултант към Националната асоциация "Подкрепа за кърмене".
Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене до 6-месечна възраст на бебето, не бива да се дава нищо друго, дори вода или чай. Храненето става "на поискване", когато детето покаже, че е гладно...
След първата половин година се започва със захранване с друга храна…
И е добре, кърменето да продължи до 2-годишна възраст, доколкото майката и детето желаят това.
По отношение на храненето – за кърмачката най-доброто е здравословното и разнообразно меню.

Според Савина Дилова най-естественото нещо е жените да имат въпроси за кърменето, особено, когато стават майки за пръв път: Дава ли млякото всичко необходимо на бебето? Колко продължително трябва да се кърми, колко често…

Тази сряда в детски парти център „Цветна градина“ предстои среща с бременни жени и разговори на тема началото на кърменето.

Една от фотографиите в изложбата на Савина ДиловаЗа бременните и майките в помощ са консултантите като Савина. Те помагат безплатно - по телефона, през интернет и дори на адрес.

Освен за кърменето в разговора със Савина става дума и за нейната предстояща благотворителна изложба в подкрепа на кърменето (от 28 октомври), както и за класовете ѝ по експресивно рисуване.
Чуйте повече в разговора със Савина Дилова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!