Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

Снекинг с домати за по-дълъг и пълноценен живот

Стремежът към балансиран начин живот оказва влияние на много сфери от живота ни и променя хранителните навици на все повече хора в световен мащаб. Много от нас често се чудят как да организират натовареното си ежедневие, без да правят компромиси с..

публикувано на 23.07.21 в 15:33

Колоезденето – здравословно и релаксиращо

За здравословните ползи от колоезденето се говори отдавна.  Освен редуцирането на теглото , колоезденето има редица ползи за психичното здраве . То намалява риска от сърдечни заболявания и оказва добър ефект върху имунитета и съня ...

публикувано на 22.07.21 в 08:25

Има ли вегетарианец с гастрит?

За избавяне от гастрита най-важна е редовната употреба на билкови чайове и растителни храни, твърди диетологът Яна Фрай , цитирана от РИА Новости. По този начин тя е минимизирала консумацията на месо, което е с високо съдържание на наситени..

публикувано на 21.07.21 в 09:06

Магданозът се справя успешно с лошия дъх

Редовното миене на зъбите е най-важно за устната ни хигиена. Често обаче дори след употребата на паста и четка за зъби, лошият дъх в устата остава. Честа причина за него са бактериите. Най-добрият борец срещу лошия дъх е хлорофилът в зелените листа на..

публикувано на 20.07.21 в 08:53

Краставиците са полезни, но знаем ли как да ги избираме и съхраняваме

Краставиците са една от най-популярните храни в света и са предпочитани през топлите месеци. Качествените и съхранени правилно краставици могат да донесат доста ползи за тялото ви: - те са естествен мощен абсорбент, който активно..

публикувано на 19.07.21 в 08:37

Ранното събуждане носи ползи за здравето

Събуждането в по-ранни часове сутрин може да донесе редица ползи за здравето. Изследвания сочат, че хората, които се събуждат рано, обикновено си лягат по-рано и се радват на по-добър сън. Ранното ставане оказва благоприятно въздействие върху..

публикувано на 16.07.21 в 08:20

В жегите цигарите са още по-вредни

Тютюнопушенето в жегата е особено вредно поради повишения токсичен ефект, каза пред РИА Новости Евгений Брун, главен нарколог в министерството на здравеопазването. "Пушенето е вредно по всяко време на денонощието, по всяко време на годината. Но в..

публикувано на 14.07.21 в 08:25

Необичайни начини за изгаряне на калории без тренировки

Как да свалим килограми и да изгаряме калории без тренировки? Това е въпросът, който често си задаваме, особено през летните месеци. От „Poosh и Healthline“ дават съвети за необичайни начини, чрез които да изгаряме калории. Вземането на..

публикувано на 13.07.21 в 13:22

Лятото е време за детокс

За детоксикация през лятото не са нужни непременно скъпи процедури. Може само с няколко прости начина да се детоксикира тялото, като по този начин се постигне повече настроение и енергия през деня. Намалете захарта Първата стъпка, която трябва да се..

публикувано на 12.07.21 в 08:27

Рибата в менюто пази от тромбози и удължава живота

Рибата може да намали риска от образуване на кръвни съсиреци. Това твърдят двама руски лекари - Сергей Агапкин и Михаил Гинзбург. Гинсбург припомня, че рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които помагат за намаляване на възпалителните процеси в..

публикувано на 09.07.21 в 11:47