Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Старозагорският районен съд за пореден път не даде ход на делото срещу доктор Иван Вуцов



Старозагорският районен съд за пореден път не даде ход на делото срещу доктор Иван Вуцов, обвиняем за използване на фалшивата си диплома по кардиология. Мнимият кардиолог отново не застана пред съда, а новият му адвокат представи болничен лист. 
Съдия Милена Рипчева заяви, че повече няма да позволи смяна на защитата.

Доктор Иван Вузов се отказа от досегашните си двама адвокати. Единият от тях - Ивайло Лазов продължава да го представлява по делото в София. В Старозагорския районен съд е пристигнала писмена справка от Софийския адвокатски съвет, че Ивайло Лазов подлежи на дисциплинарна съдимост за това, че се е явявал в съдебна зала с отнети адвокатски права. 
Новият адвокат на доктор Вуцов в Стара Загора, Тихомир Василев заяви, че му е необходимо време да се запознае с документацията по делото и съдия Милена Рипчева уважи искането му, но не и това на прокурор Надежда Белчева на следващото заседание доктор Вуцов да бъде доведен принудително. Тя обаче посочи, че повече отлагане на делото няма да има и ако на следващото заседание на 19 януари обвиняемият не се яви, делото ще започне и без него.
В звуковия файл можете да чуете репортажа на В.Попова за предаването "12+3".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!