Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Тази вечер в столицата

Неподражаемият стил на Франк Синатра

| обновлено 28.11.16 14:55
Днес от 19 часа в камерна зала "България" в София ще звучи само и единствено Франк Синатра. Вечерта, посветена на един от най-влиятелните и харизматични певци в историята, е озаглавена New York, New York. По този повод в Радиокафе гостува Владимир Маринов, певеца, който ще се постарае да пренесе онзи неуловим шик и лекота (не само на пеене, но и на сценично присъствие) на Синатра.
Говорим за "харизматичната арогантност" на певеца (и актьора), който сам се е превърнал в стандарт и за когото обичайните определения и понятия не важат. Защото някак си се е получило така, че Франк Синатра е по-голям от промените в музиката, които са се случвали около него.
Кариерата му започва в края на 30-те и стига до 90-те години на ХХ век. Тhe Voice (Гласът) е само едно от "завоюваните" от него прозвища.
Чуйте целия разговор, в който Владимир Маринов разказва куп истории - например как името на Синатра отваря всяка врата и до днес в Ню Йорк или пък как по време на Втората световна война, когато търсели внедрени на американска територия шпиони, първо ги питали дали им е харесал новия албум на Тhe Voice, защото нямало истински американец, който да не знаел новите песни на Синатра.
В концерта тази вечер ще присъстват емблематични песни като I've Got You Under My Skin, но колко ще са, това ще определи публиката. Ще има и мултимедия, защото "не искам да съм сам на сцената, зад мен на екрана ще е Франк Синатра и ще помага", полу с усмивка, полу сериозно обяснява Владимир Маринов.
А той действително няма да е сам на сцената - там ще е чудесният пианист Стефан Врачев, както и тенорът от хора на Софийската филхармония Феодор Катранов, защото ще има и немалко от изумителните дуети, които Франк Синатра е изпял с кого ли не, Той винаги е имал възможността да работи с най-големите. Владимир Маринов, който от години пее Синатра, смята, че това е музиката на свободата, музика, в територията на която нямаме големи традиции и тепърва  трябва да научим децата си да я харесват, защото е романтична, без да е сладникава, и всичко в нея е от класа - от музиката и текста, през аранжимента, до изпяването и поднасянето. Иначе Франк Синатра е от най-ярките представители на зодията Стрелец - на 12 декември щеше да стане на 101. Безспорна легенда! Ако искате да усетите малко от тази атмосфера, която е носел със себе си певеца, заради когото (още преди Елвис Пресли и Бийтълс) почитателките са крещяли и късали дрехите си, заповядайте тази вечер в камерна зала "България".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!