Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Актьорът Рашко Младенов: Връщането към пианото се превърна в повторно детство

Фото: БГНЕС

Освен като едно от най-известните имена в българския театрален афиш, завършилият Националното музикално училище Рашко Младенов е известен и като изключително добър музикант. От няколко години заедно с Константин Цеков от ФСБ участва в музикалната комедия "Ла", която сменя няколко сцени, като последната е тази на бившето кино "Левски" (Сити Марк Арт център). По думите на актьора "в спектакъла се изпълнява най-разнообразна музика - от Бах до Гершуин" - нещо, което носи удоволствие както на изпълнителите, така и на публиката.

Казва че преди години, когато се пенсионира, с тъга излиза от театъра, но с изненада открива у себе си желанието да се върне на пианото. И така започва да свири по 5-6 часа, нещо, което като дете прави насила. И не само това. Явява се на конкурси за непрофесионални пианисти и ги печели, а това му носи огромно удовлетворение.

Сега му предстои да участва в конкурса за непрофесионални пианисти в Париж, както и подготовката на юбилеен концерт. Събитието ще бъде през май и по предварителния замисъл ще събере на сцената в зала "България" приятели музиканти от различни жанрове.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!