Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Най-четящото дете от кампанията "Забавното четене“ е Елена Христова от Добрич

Наскоро приключи кампанията "Забавното четене“, която класира на първо място с наградата "Най-четящото дете“ Елена Христова от Добрич. Кампанията се проведе под мотото "Чети между редовете“. Нейната цел е да стимулира децата на възраст от 6 до 14 години да четат повече и да покаже по-атрактивен начин колко е важно да се чете критично.

Тя привлича вниманието с игривия си поглед и широката усмивка, която като че ли никога не слиза от лицето й. На мига започва да говори и изглежда това ѝ доставя огромно удоволствие. Името й е Елена Христова, ученичка в пети клас в Средното училище в Добрич "Св. Климент Охридски“. Тази година Елена беше удостоена с титлата "Най-четящото дете“ в кампанията "Забавното четене“.

Регионалната библиотека "Дора Габе” в Добрич също се включва в кампанията всяка година, като провокира участието на децата и интереса им към четенето. Именно там Елена разбира и за конкурса.

Малката петокласничка признава, че книгите са много важна част от нейния живот, дори парите, които е получила за Коледа, тя е вложила в нови книги.

Четенето за мен е като лек. Когато съм тъжна, се затварям в стаята си и започвам да чета. Още в детската градина прочетох първата си книга.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!